Nie można zainstalować aktualizacji KB 982524
-
Witam! Mój komp pracuje w systemie Windows XP SP3 HE w wersji OEM 32 bit. Mam ustawione aktualizacje na pobieranie automatyczne. W trayu sygnalizuje, że jest gotowa aktualizacja do pobrania. Jest to aktualizacja dla Microsoft.Net Framework 3.5 z dodatkiem SP1 w systemie Windows XP x86 (KB 982524). Przy wyłączaniu kompa aktualizacja (niby) ładuje się, ale po ponownym włączeniu, znów sygnalizuje w trayu o czekającej aktualizacji. Wygląda na to, że ona nie może załadować się. Dodam, że mam zainstalowane Framework 3.5 SP1, jak też Framework 4.0. Szukałem w dodaj i usuń programy, żeby ewentualnie odinstalować, ale jej tam nie ma. Mam pytanie: w jaki sposób mógłbym rozwiązać zaistniały problem? Pozdrawiam Rysbar.
- XMan
Pobierz i zainstaluj :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
W razie problemów w trybie awaryjnym.
Wyłącz aktualizacje automatyczne ponieważ niepotrzebnie obciążasz komputer / zwłaszcza procesor / oraz internet.
Koniec wsparcia na Windows XP
- wystarczy jak sprawdzisz/włączysz aktualizacje co drugą środę m-ca czyli raz na m-c.
/ są co drugi wtorek m-ca, różnica czasu /.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
W razie problemów w trybie awaryjnym.
Wyłącz aktualizacje automatyczne ponieważ niepotrzebnie obciążasz komputer / zwłaszcza procesor / oraz internet.
Koniec wsparcia na Windows XP
- wystarczy jak sprawdzisz/włączysz aktualizacje co drugą środę m-ca czyli raz na m-c.
/ są co drugi wtorek m-ca, różnica czasu /.
-
Witam! Dzięki XMan. Wyłączyłem aktualizacje automatyczne i zainstalowałem aktualizację z podanego linku. Wszystko poszło sprawnie, ale w trayu nadal sygnalizuje gotowość. Czy to nie przeszkadza, że mam system 32 bit, a aktualizacja jest dla Windows XPx86? Pozdrawiam Rysbar.
- XMan
ale w trayu nadal sygnalizuje gotowość. Czy to nie przeszkadza, że mam system 32 bit, a aktualizacja jest dla Windows XPx86?
Po pierwsze nie przeszkadza a po drugie t/j to same bit - inaczej byś nie zainstalował

Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej ,,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później ,,Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
/ podczas instalacji odchacz ,,Automatyczną aktualizację CCleaner" oraz ,,Dodaj pasek narzędziowy Yahoo" /.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów oraz sterowników.
Uruchom ponownie komputer.
ale w trayu nadal sygnalizuje gotowość.
- jak nie zniknie to zainstaluj xp-AntiSpy :
viewtopic.php?f=34&t=1106&hilit=+optymalizacja+systemu
-
Pomógł xp-AntiSpy. Serdeczne dzięki XMan. Pozdrawiam Rysbar.
-
- Reklama