;( Niebieski ekran + reset podczas instalacji gier

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
grzybek.pl

Użytkownik

Post21 wrz 2011, 21:35

Resetuje mi się laptop przy instalowaniu gier [dłuższym np 20min] przy przerzucaniu plików z różnych nośników.
Oto raport z plików dmp :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Proszę o szybką pomoc .
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2011, 20:31 przez XMan, łącznie zmieniany 4 razy.
Powód: zmieniłem tytuł tematu, wrzuciłem raport na zewnętrzny serwer, poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne.

konto_usuniete

Post21 wrz 2011, 22:39

Podaj screen z tego programu tak, aby było widać plik powodujący problem.

:arrow: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

konto_usuniete

Post22 wrz 2011, 20:50

hal.dll - podmień ten plik za pomocą konsoli, plik masz na google
tcpip.sys - masz w systemie program G-Data AntiVirus ? Jeśli tak usuń go Revo Uninstaller i zainstaluj innego antywirusa na razie.
cdd.dll - jest częścią Canonical Display Driver, przy tym sprawdź pamięć RAM programem Memtest, jeśli masz więcej niż jedną kość testuj je osobno przez ok. 3 godziny.
Tradycyjnie ntoskrnl.exe - pamięć, ale też wykonaj sprawdzanie plików systemowych z płyty systemu. Włóż płytę, uruchom komputer, wykonuj zgodnie z instrukcją, przy instalacji systemu będzie na dole w rogu Napraw komputer, naciśnij, następnie Wiersz polecenia i wpisz sfc /Scannow, czekaj na koniec skanowania.
Przeinstaluj sterowniki karty graficznej na nowsze.

Screeny bardzo dobrze, ale nie dawaj z tym obecnym plikiem, bo zasłaniasz datę, a może być tak, że BS mogę być stare, najlepiej to o Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Oczywiście na czerwono nie musisz zaznaczać. :)

grzybek.pl

Użytkownik

Post22 wrz 2011, 21:18

nie mam- G-Data AntiViru .
Plik hal.dll- podmienilem ale nie jestem pewnien czy na dobry
Zaraz sprawdze jak sie sprawdza Memtestem .
Nie mam plyty systemu ... :( system oczywiscie orginalny . ale kupilem i mam tylko startowa widowsa 7 .
Zaraz pobawie sie ze sterownikiem . ;)

konto_usuniete

Post22 wrz 2011, 22:02

Jeśli nie masz płytki to może ma ktoś pożyczyć, oczywiście musi to być ten sam Windows i wersja.
Jak przeskanujesz pamięć daj wyniki. Porad masz mnóstwo na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, ale oczywiście 3 godziny skan jedną kość, jeśli masz dwie.

tcpip.sys - to sterownik TCP / IP, ale na razie zrób to co wyżej.

• Reklama

Wróć do „Problemy”