Witam.
Mam komputer, w którym nie działa klawiatura (USB), tzn na początku klawisze się świecą, lecz po chwili się wyłączają i klawiatura nie działa... W ten sam port podłączyłem myszkę i chodzi bez problemów. Pozostałe porty sprawdziłem i to samo. Próbowałem podłączyć 2 inne klawiatury, jedna z nich na ps2 i tez nic. Podłączałem pendrive i tez nie wykrywa żadnego sprzętu ( myszka chodzi na każdym porcie ). Po podłączeniu klawiatur do drugiego komputera okazało się, że nie działają (przed przełożeniem do uszkodzonego komputera działały 2), okazało się również, że pendrive też nie działa ... Wszystko sprawdzałem na 3 komputerze. Komputer z początku trochę piszczał z tą uszkodzoną klawiaturą, wiec przełożyłem do niego nowy zasilacz i wszystko było cacy... Czy to możliwe, żeby płyta główna psuła wszystkie urządzenia prócz myszki o_O?
Pozdrawiam
Niedzialajaca klawiatura na USB, myszka chodzi
-
Niedzialajaca klawiatura na USB, myszka chodzi
Ostatnio zmieniony 16 sie 2011, 00:30 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: polskie ogonki /Lena, a ja poprawiam tytuł (ck)
Powód: polskie ogonki /Lena, a ja poprawiam tytuł (ck)
- greh
- Kontaktowanie:
Niedzialajaca klawiatura
Tak. Zasilacz podający złe napięcie może palić urządzenia podłączane do portów usb. Podaj napięcia na tym komputerze na wszystkich liniach zasilających.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
- Reklama