Dzień dobry,
poprosze o porade, wczoraj po włącxzeniu komputera, nie mogłem odpalić gg, potem nie mogłem odpalić Firefoxa, IE działa, niektóre programy i rozszerzenia .exe rozpoczynają proces instalacji, pytają o różne rzeczy, teoretycznie wszytko ok ale po komendzie zakończ nic się nie dzieje.
Restartowałem komp kilka razy,
próbowałem exefix.reg - nic nie dało, pyta czy zainstalowac mowie tak , chyba instaluje i nic
sciagnięte wersje firefoxa nie chce się odpalić, w ogóle nie zaczynają procesu instalacji
Na forach znalazałem ze nie działają razem z exe. pliki jpg i avi. u mnie jpgi avi działa bez problemu.
Jakieś pomysły, poza format C...
Z góry dzięki
Krzarczyn
niedziałające pliki exe
- rokko
- Kontaktowanie:
niedziałające pliki exe
Utwórz nowy profil i spróbuj coś zainstalować spod tego nowego konta.
1) Zaloguj się na konto z uprawnieniami administratorskimi
2) Uruchom przystawkę: Start => Uruchom => lusrmgr.msc (w przypadku XP Home należy użyć standardowego apletu Konta użytkowników)
3) Zaznacz Użytkownicy, kliknij prawym przyciskiem myszy w prawej części okna => Nowy użytkownik
4) Wprowadź nazwę usera oraz hasło oraz odznacz opcję mówiącą o zmianie hasła przy następnym logowaniu
5) Wciśnij Utwórz a następnie Zamknij
6) Zaznacz nowo utworzonego użytkownika, PPM na nim => Właściwości
7) Przejdź na drugą zakładkę Członkostwo i kliknij Dodaj
8) W polu tekstowym wpisz Administratorzy i naciśnij przycisk OK.
9) W kolejnym oknie kliknij Zastosuj i OK
10) Zamknij wszystkie aplikacje i wyloguj się z systemu
11) Na ekranie logowania wciśnij dwukrotnie CTRL+ALT+DEL
12) Wpisz nazwę nowo utworzonego użytkownika i hasło
13) Spróbuj zainstalować jakąś aplikację.
1) Zaloguj się na konto z uprawnieniami administratorskimi
2) Uruchom przystawkę: Start => Uruchom => lusrmgr.msc (w przypadku XP Home należy użyć standardowego apletu Konta użytkowników)
3) Zaznacz Użytkownicy, kliknij prawym przyciskiem myszy w prawej części okna => Nowy użytkownik
4) Wprowadź nazwę usera oraz hasło oraz odznacz opcję mówiącą o zmianie hasła przy następnym logowaniu
5) Wciśnij Utwórz a następnie Zamknij
6) Zaznacz nowo utworzonego użytkownika, PPM na nim => Właściwości
7) Przejdź na drugą zakładkę Członkostwo i kliknij Dodaj
8) W polu tekstowym wpisz Administratorzy i naciśnij przycisk OK.
9) W kolejnym oknie kliknij Zastosuj i OK
10) Zamknij wszystkie aplikacje i wyloguj się z systemu
11) Na ekranie logowania wciśnij dwukrotnie CTRL+ALT+DEL
12) Wpisz nazwę nowo utworzonego użytkownika i hasło
13) Spróbuj zainstalować jakąś aplikację.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
-
niedziałające pliki exe
Cześć,
po wyykonaniu powyższej instrukcji sćiągnąłem i zainstalowałem firefoxa, slowem działa. to teraz
a)jak przenieśc i korzystać ze wszytkich plików z drugiego konta na nowym?
lub b) co zrobić żeby działało stare? czy to jakiś wirus? mks online nawet nie chce się odpalić na straym koncie.
Z góry dziękuję
Krzarczyn
po wyykonaniu powyższej instrukcji sćiągnąłem i zainstalowałem firefoxa, slowem działa. to teraz
a)jak przenieśc i korzystać ze wszytkich plików z drugiego konta na nowym?
lub b) co zrobić żeby działało stare? czy to jakiś wirus? mks online nawet nie chce się odpalić na straym koncie.
Z góry dziękuję
Krzarczyn
- rokko
- Kontaktowanie:
niedziałające pliki exe
Przenoszenie danych ze starego profilu do nowego opisano w tym artykule:
Problem na starym profilu prawdopodobnie związany jest z infekcją lub jest to skutek po-infekcyjny, po użyciu narzędzi odrobaczających).
Na wszelki wypadek daj do działu Bezpieczeństwo logi według tego regulaminu.
Kod: Zaznacz cały
http://support.microsoft.com/kb/811151/pl
Problem na starym profilu prawdopodobnie związany jest z infekcją lub jest to skutek po-infekcyjny, po użyciu narzędzi odrobaczających).
Na wszelki wypadek daj do działu Bezpieczeństwo logi według tego regulaminu.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama