niewłacza sie no signal check the signal cabel
-
Witam mam problem z kompem sama jednostka sie włącza dysk działa a monitor jak podłaczam do laptopa to obraz sie pokazuje ale tylko dos a jak podłacze go do kompa to na monitorze pisze "no signal check the signal cabel" .Bios zresetowałem i niewiem co to moze by macie z tym kompem jakies pomysły????
- seba86mu
BIOS zresetowałeś poprawnie ? -> KLIK.
Sprawdź osadzenie karty graficznej w porcie. Wyjmij ją przedmuchaj slot, włóż z powrotem, ewentualnie, jeżeli masz możliwość, to sprawdź działanie komputera podłączając inną kartę graficzną.
Sprawdź poprawność podłączenia innych elementów (RAM, taśmy dysku twardego i napędu).
Wcześniej komputer działał poprawnie ?
Sprawdź osadzenie karty graficznej w porcie. Wyjmij ją przedmuchaj slot, włóż z powrotem, ewentualnie, jeżeli masz możliwość, to sprawdź działanie komputera podłączając inną kartę graficzną.
Sprawdź poprawność podłączenia innych elementów (RAM, taśmy dysku twardego i napędu).
Wcześniej komputer działał poprawnie ?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Dodatkowo.
Czy podczas włączania słychać jakieś dźwięki z głośniczka systemowego?
Czy możesz pożyczyć inny zasilacz i na nim sprawdzić? A może posiadasz miernik elektryczny?
Odłącz wszystkie zbędne karty rozszerzeń, dyski i napędy. Zostaw sam procesor z chłodzeniem oraz pamięć i kartę graficzną. Jednym słowem zestaw minimalny i sprawdź czy komputer ruszy.
Czy podczas włączania słychać jakieś dźwięki z głośniczka systemowego?
Czy możesz pożyczyć inny zasilacz i na nim sprawdzić? A może posiadasz miernik elektryczny?
Odłącz wszystkie zbędne karty rozszerzeń, dyski i napędy. Zostaw sam procesor z chłodzeniem oraz pamięć i kartę graficzną. Jednym słowem zestaw minimalny i sprawdź czy komputer ruszy.
-
Re: niewłacza sie no signal check the signal cabel
karte graficzna czysciłem i wkładałem ponownie również tak samo pamięć ram aha i monitor podłaczałem do płyty główne bo ma zintegrowaną karte graficzna i również nic to nie zmieniło. Również odłaczałem dysk i cd-rom od zasilania i nic to nie pomogło komputer nic nie piszczy a bios restartowałem zworką i baterią co to może być bo już nie wiem co robić może to płyta główna poszła lub procek ?????
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Prawdopodobnie płyta. Czy działa któraś z procedur odzyskiwania Biosu: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ?
-
- Reklama