Podczas testowania komputera Narzędziem diagnostycznym DirectX i wpisaniu w wierszu polecenia komendy dxdiag natknąłem się na zastanawiający mnie błąd czy też problem : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie za bardzo się na tym znam, o czym to może świadczyć, w czym tkwi błąd lub mankament ? W innych zakładkach tego narzędzia wszystko jest w porządku.
Niezidentyfikowany problem z aplikacją DirectPlay
- manitu
- seba86mu
Zainstaluj biblioteki DirectX:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Instrukcja instalacji:
=> http://www.hotfix.pl/prawidlowa-instala ... c--a22.htm
Możesz spróbować również z instalatora webowego:
Instrukcja instalacji:
=> http://www.hotfix.pl/prawidlowa-instala ... c--a22.htm
Możesz spróbować również z instalatora webowego:
- XMan
J/w.
Dołożę tylko do tego screena.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po instalacji uruchom ponownie komputer...
Klikamy dwukrotnie na plik DXSETUP.
Dołożę tylko do tego screena.
kliknij aby powiększyć:
Po instalacji uruchom ponownie komputer...
- manitu
Dobrze uczynię to, ale czy wcześniej powinienem coś usunąć, ponieważ wpisując hasło "directplay" w systemowego asystenta wyszukiwania zwróciło mi jeszcze coś takiego:
- seba86mu
Na razie nic nie usuwaj.
Podczas instalacji DirectX wymagane składniki zostaną zaktualizowane / zastąpione automatycznie.
Podczas instalacji DirectX wymagane składniki zostaną zaktualizowane / zastąpione automatycznie.
- manitu
No więc zainstalowałem te biblioteki DirectX 9.0c, ale sytuacja tak jak w powyższym screenie nie zmieniła się. Wciąż widać tam komunikat o jakimś błędzie z aplikacją DirectPlay. Co mogę z tym zrobić ?
- seba86mu
Czy posiadasz jakąś aplikację lub grę, do której pasowałby skrót FTM ?
- manitu
Nie mam pojęcia co ten skrót oznacza, a więc nie mam też wiedzy, do której gry czy aplikacji on pasuje.
- seba86mu
Najprawdopodobniej któraś z aplikacji sieciowych lub gier sieciowych, którą masz zainstalowaną powoduje konflikt z komponentem DirectPlay.
Jeżeli nie zaobserwowałeś jakiegokolwiek problemu z tym związanego myślę, że nie ma powodu, aby się tym martwić.
Spróbuj jeszcze dokonać naprawy rejestru programem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli nie zaobserwowałeś jakiegokolwiek problemu z tym związanego myślę, że nie ma powodu, aby się tym martwić.
Spróbuj jeszcze dokonać naprawy rejestru programem => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- manitu
Tak się akurat składa, że dzisiaj użyłem programu Eusing Free Registry Cleaner, ale oczywiście mogę ponownie przeskanować i oczyścić nim system. Program uważam za znakomity, bardzo precyzyjny, słowem kompleksowy.
Co do gier sieciowych to nie mam takowych w systemie ale domyślam się, że komponent DirectPlay odnosi się przede wszystkim do gier. Jeśli chodzi o aplikacje - cóż niewykluczone, że jest jakaś ale jaka, która - sam nie wiem. Jeśli jednak sugerujesz, że nie ma się tutaj czym martwić to dobrze pozostańmy przy tym. Reasumując: chyba masz rację, że skoro nie widać z tym problemów a nie widać - tak mi się zdaje, to widocznie coś musi siedzieć w systemie będąc przyczyną. Ale jak to sprawdzić... no może właśnie tym programem ?
Co do gier sieciowych to nie mam takowych w systemie ale domyślam się, że komponent DirectPlay odnosi się przede wszystkim do gier. Jeśli chodzi o aplikacje - cóż niewykluczone, że jest jakaś ale jaka, która - sam nie wiem. Jeśli jednak sugerujesz, że nie ma się tutaj czym martwić to dobrze pozostańmy przy tym. Reasumując: chyba masz rację, że skoro nie widać z tym problemów a nie widać - tak mi się zdaje, to widocznie coś musi siedzieć w systemie będąc przyczyną. Ale jak to sprawdzić... no może właśnie tym programem ?
-
- Reklama