Ten model od MSI nie zmieści Ci się chyba na grubość, ponieważ posiada dwuslotowe chłodzenie.
Przeszkadzać może ściana obudowy.
Dla świętego spokoju wybierz może wersję z jednoslotowym chłodzeniem, np. od Sapphire:
=> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przy okazji wyczyść sobie chłodzenie procesora CPU, bo jest straszenie zakurzone.
Od razu o ładnych kilka, jeśli nie kilkanaście stopni spadnie Ci temperatura procesora.
Nisko profilowa karta graficzna
- seba86mu
-
?
-- 22 cze 2012, 18:44 --
na innym forum mi zaoferowal to
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
albo
ale chyba ty wiesz lepiej ;P wiec?
-- 22 cze 2012, 18:44 --
na innym forum mi zaoferowal to
albo
ale chyba ty wiesz lepiej ;P wiec?
- seba86mu
Rzeczywiście HD 6670 jest teoretycznie wydajniejsza od HD 6570, jednak nie wiem czy w praktyce zobaczyłbyś znaczącą różnicę między nimi w grach, w programach diagnostycznych zapewne tak.
W trybie DirectX 11 w grach raczej nie pograsz na tych kartach, a w DirectX 10 ich wydajność będzie podobna.
HD 6670 jest droższa prawie o 1/3 od HD 6570, jeżeli jednak cena nie stoi na przeszkodzie, wybierz HD 6670.
W trybie DirectX 11 w grach raczej nie pograsz na tych kartach, a w DirectX 10 ich wydajność będzie podobna.
HD 6670 jest droższa prawie o 1/3 od HD 6570, jeżeli jednak cena nie stoi na przeszkodzie, wybierz HD 6670.
-
a jak z wymiarami ? wejdzie mi w ten komputer ?
-- 22 cze 2012, 20:09 --
mam na mysli 6670
-- 22 cze 2012, 20:09 --
mam na mysli 6670
- seba86mu
Jeżeli na aukcji podane są wymiary karty, to najbardziej rzetelnym będzie pomiar wykonany przez Ciebie w obudowie.
Możesz również zmierzyć obecną kartę i porównać do wymiarów podanych na aukcji. Wtedy mniej więcej będziesz wiedział czy o tyle i tyle może być większa nowa karta.
Tak na oko ciężko stwierdzić na podstawie zdjęć obudowy.
Możesz również zmierzyć obecną kartę i porównać do wymiarów podanych na aukcji. Wtedy mniej więcej będziesz wiedział czy o tyle i tyle może być większa nowa karta.
Tak na oko ciężko stwierdzić na podstawie zdjęć obudowy.
-
sprawdzilem.. od srodka gniazda grafiki jest dokladnie 23mm do pelnej wysokosci obudowy... grafika chyba nie powinna byc tak na styk wpieta co?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ta karta z tego co wyczytalem ma 23mm wysokosci
co bys ty zrboil teraz na moim miejscu
?
bo tez jest ta z ktora bym raczej problemu z wpieciem nie mial
-- 22 cze 2012, 20:45 --
wiec
Sapphire 11191-02-20G HD 6570 2GB DDR3
albo
Radeon HD6670 1024MB DDR3
albo
Radeon HD6670 1GB DDR5 PX 128BIT (jesli by pasowala)
co myslisz ?
-- 22 cze 2012, 20:46 --
jak bedzie ok to zaraz zamawiam ktoras z tych
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ta karta z tego co wyczytalem ma 23mm wysokosci
co bys ty zrboil teraz na moim miejscu

bo tez jest ta z ktora bym raczej problemu z wpieciem nie mial
-- 22 cze 2012, 20:45 --
wiec
Sapphire 11191-02-20G HD 6570 2GB DDR3
albo
Radeon HD6670 1024MB DDR3
albo
Radeon HD6670 1GB DDR5 PX 128BIT (jesli by pasowala)
co myslisz ?
-- 22 cze 2012, 20:46 --
jak bedzie ok to zaraz zamawiam ktoras z tych

- seba86mu
Chyba wszystkie karty typu Low Profile z jednoslotowym chłodzeniem będą miały grubość około 23 mm, tak więc dużego pola manewru nie masz.
Zastanawiałbym się na Twoim miejscu Sapphire HD 6670 DDR5:
głównie ze względu na wentylator poprzeczny, który tłoczy powietrze w poprzek własnej osi, a nie, jak wentylatory klasyczne w złóż własnej osi.
W momencie, gdy karta będzie praktycznie przy samej obudowie wentylator poprzeczny będzie miał większą wydajność.
Z drugiej strony wersja od Sapphire z pamięcią DDR5 jest o 1/3 droższa od wersji od ASUS, która posiada pamięć DDR3, a prawdę mówiąc różnica w wydajności będzie mniej więcej na poziomie 10%, więc nie wiem czy jest sens dopłacać te 150 zł. do wersji Sapphire.
Zastanawiałbym się na Twoim miejscu Sapphire HD 6670 DDR5:
głównie ze względu na wentylator poprzeczny, który tłoczy powietrze w poprzek własnej osi, a nie, jak wentylatory klasyczne w złóż własnej osi.
W momencie, gdy karta będzie praktycznie przy samej obudowie wentylator poprzeczny będzie miał większą wydajność.
Z drugiej strony wersja od Sapphire z pamięcią DDR5 jest o 1/3 droższa od wersji od ASUS, która posiada pamięć DDR3, a prawdę mówiąc różnica w wydajności będzie mniej więcej na poziomie 10%, więc nie wiem czy jest sens dopłacać te 150 zł. do wersji Sapphire.
-
juz zamowilem mojego szafira
troszke tez sie pospieszylem poniewaz pstanowilem ze zamowie nowa plyte glowna ktora da mi mozliwosc rozbudowy komputera... mam na mysli wymiane obudowy na wieksza 
powiedz mi czy do procesora i3-550 (socket 1156) ktoras z tych plyt jest dobrze dopasowana

powiedz mi czy do procesora i3-550 (socket 1156) ktoras z tych plyt jest dobrze dopasowana
- XMan
Przeczytaj
Regulamin forum oraz serwisu hotfix.pl
XMan.
Regulamin forum oraz serwisu hotfix.pl
7. Na forum używamy polskiej pisowni, uwzględniając stosowanie polskich znaków diakrytycznych (ą, ę, ć, ż, ź, ł, ę, ś, ó). Zdania powinny być wolne od błędów ortograficznych, zawierać odpowiednią formę stylistyczną i składniową, nie zapominając o znakach przestankowych.
XMan.
- seba86mu
Daniel9100 pisze:juz zamowilem mojego szafira troszke tez sie pospieszylem poniewaz pstanowilem ze zamowie nowa plyte glowna ktora da mi mozliwosc rozbudowy komputera... mam na mysli wymiane obudowy na wieksza
Zdecydowanie w tym momencie wymiana płyty głównej na nową z podstawką LGA1156 nie ma najmniejszego sensu, tym bardziej, że zamówiłeś już kartę graficzną Low Profile.
O jakiej dodatkowej rozbudowie komputera mówisz ?
Procesor masz dobry, pamięci RAM masz dużo, nową kartę graficzną zamówiłeś, więc wymiana płyty głównej nie ma sensu.
-
- Reklama