chcialabym kupic cos takiego:
MSI B75A-G43 Intel B75 LGA 1155 (2xPCX/VGA/DZW/GLA
Intel Pentium G2020 2,9 GHz 3MB cache s. 1155 Box
graf zintegrowana z tego pentiuma
12GB jakiegos ramu kingstona
nagrywarke dvd
zasilacz
ups
ze starego kompa chcialabym przeniesc:
muz Audigy 2 ZS
glosniki
monitor crt
stara klawiature (nie na usb)
obudowe
stary dysk
Poradzilibyscie mi czy da sie do tej integry podlaczyc monitor crt? I do tej plyty glownej stara klawiature? Czy potrzebna jest przejsciowka?
Jaki ram powinnam wybrac (...bo to chyba zalezy od plyty)?
Jaka moc zasilacza i UPSa potrzebuje? Jakis dobry, cichy zasilacz do tego zestawu? Naczytalam sie troche komentarzy na stronach sklepow, ze w niektorych zasilaczach blacha sie wygina, itp i troche sie przerazilam :/.
Da sie to wszystko wepchnac do starej obudowy? Nie wiem jaki to model, jakas taka zwykla ma napis phoenix i diody na przodzie ulozone w plomyczek.
Acha i chyba dysk moge przerzucic, nic sie tam nie zmienilo?
nowy komp plus troche starych czesci
- seba86mu
Jaką maksymalnie kwotę możesz przeznaczyć na sprzęt i do czego będzie on służył ?
W jakim celu potrzebujesz aż 12GB RAM-u ?
Da się podłączyć monitor CRT i starszą klawiaturę ze złączem PS/2.
Jeżeli myszkę posiadasz również ze złączem PS/2, to niestety jej już nie podłączysz do tej płyty.
mao pisze:12GB jakiegos ramu kingstona
W jakim celu potrzebujesz aż 12GB RAM-u ?
mao pisze:Poradzilibyscie mi czy da sie do tej integry podlaczyc monitor crt? I do tej plyty glownej stara klawiature? Czy potrzebna jest przejsciowka?
Da się podłączyć monitor CRT i starszą klawiaturę ze złączem PS/2.
Jeżeli myszkę posiadasz również ze złączem PS/2, to niestety jej już nie podłączysz do tej płyty.
-
Jaką maksymalnie kwotę możesz przeznaczyć na sprzęt i do czego będzie on służył ?
Wolalabym 2 tys. nie przekroczyc (chyba ze poprostu sie nie da). Jak mniej to ok... troche wiecej tez przezyje... ale poprostu zalezy mi na stabilnym komputerze, takim zeby pochodzil pare lat i nie trzeba bylo ciagle go serwisowac. Podkrecac nie bede, poprostu szukam czegos stabilnego.
I w miare mozliwosci zeby nie byl wybitnie glosny (no troche muzyki chcialabym posluchac na tej karcie... dlatego grafike chyba sobie daruje, moze bedzie mniej do chlodzenia i bedzie ciszej?)
-
- Reklama