Witam. Za poradą kolegi janpas zakładam ten temat aby dowiedzieć się czegoś więcej na temat mojego problemu.
Zauważyłem w podglądzie zdarzeń, że dość często występuje u mnie ta informacja. Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk5\DR5. oraz Podczas operacji stronicowania wykryto błąd urządzenia \Device\Harddisk1\DR69. Najbardziej chodzi mi o dysk zewnętrzny ADATA 500GB, gdyż często się rozłącza z komputerem podczas kopiowania czegoś na pendrive lub nawet gdy dysk nie jest używany. Płyta główna w moim PC była wymieniana na nową jak i zasilacz na mocniejszy 160W na 180W. Mój komputer to HP SLimline Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników po upgrade sprzętu..
Procesor to DualCore AMD Athlon 64 X2, 2900 MHz (14.5 x 200) 5600+
4GB RAM
Karta graficzna zintegrowana NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430 (128 MB)
Dysk zewnętrzny to ADATA Superior SHO2 tak jest na obudowie choć w środku AIDA identyfikuje dysk jako SAMSUNG HM502JX USB Device (500 GB, 5400 RPM, USB 2.0)
Windows 8.1 32Bit Pro
Gdyby ktoś był w stanie podpowiedzieć, gdzie szukać przyczyny tego problemu. Czy to wina sprzętu, systemu a może czegoś innego, niestety nie mam innego zewnętrznego dysku aby sprawdzić czy też to wystąpi z innym dyskiem.
Odłączający się dysk zewnętrzny.
- lewy
Najpierw bym zmienił kabel danych do dysku na nowy.
-
Gdzieś mam kabel muszę poszukać podłącze i dam znać czy nadal będzie problem występował. 
-- 01 maja 2014, 21:09 --
Zmiana kabla rozwiązała problem !!

-- 01 maja 2014, 21:09 --
Zmiana kabla rozwiązała problem !!

-
- Reklama