Odnajdywanie sieci Win7
- leon1956
Odnajdywanie sieci Win7
Jak w temacie nie mogę włączyć odnajdywania sieci . W ustawieniach grupy domowej ustawiam "włącz odnajdywanie sieci " oraz " włącz udostępnianie plików i drukarek " następnie "zapisz zmiany " i nic się nie zmienia .Po ponownym wejściu w ustawienia wszystko jest wyłączone . Czy jakaś usługa jest wyłączona ? Próbowałem diagnozowania sieci ale nic to nie dało .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
- greh
- Kontaktowanie:
Odnajdywanie sieci Win7
Pytasz, czy jakaś usługa, wymagana do działania, jest wyłączona, a nie przedstawiłeś spisu/screena/fotki/listy tych włączonych. Może to nam pomoże coś podpowiedzieć?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
Odnajdywanie sieci Win7
Problem z tym że ustawienie odnajdywania sieci z powrotem wraca do porzedniej konfiguracji lezy w firewallu. Należy wyłączyć firewalla , nastepnie wybrać i zapisać ustawienia w odnajdywaniu sieci, wyłączyc i ponownie włączyc komputer i firewalla. Problem rozwiązany na Windows 7
-
Odnajdywanie sieci Win7
odpowiedz która mi pomogła:
Mój system zwariował - Windows server 2008 R2,
a mianowicie:
"Zaanonsowane ustawienia udostępniania> opcja odnajdywania sieci" była wyłączona, po kliknięciu i zapisaniu zmian, okno dialogowe znika, po kliknięciu poraz kolejny raz na tom opcje "opcja odnajdowania sieci" była znów wyłączona ludzie piszą o Zaporach by wyłączyć a to nic nie daje. Tylko to polecenie:
sc config nlasvc start= auto
uzdrowiło mój problem, pomimo opcji wyłączonej w panelu sterowania reszta zasobów sieci LAN widzi zasoby serwera.
dodaje polecenie sprawdzające czy "odnajdowanie sieci" jest aktywne:
sc query nlasvc
pozdrawiam Daras.
Kod: Zaznacz cały
http://blog.aleksander.kaweczynski.pl/odnajdywanie-sieci-windows-vista-7/
Mój system zwariował - Windows server 2008 R2,
a mianowicie:
"Zaanonsowane ustawienia udostępniania> opcja odnajdywania sieci" była wyłączona, po kliknięciu i zapisaniu zmian, okno dialogowe znika, po kliknięciu poraz kolejny raz na tom opcje "opcja odnajdowania sieci" była znów wyłączona ludzie piszą o Zaporach by wyłączyć a to nic nie daje. Tylko to polecenie:
sc config nlasvc start= auto
uzdrowiło mój problem, pomimo opcji wyłączonej w panelu sterowania reszta zasobów sieci LAN widzi zasoby serwera.
dodaje polecenie sprawdzające czy "odnajdowanie sieci" jest aktywne:
sc query nlasvc
pozdrawiam Daras.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2017, 14:16 przez LupeR, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Dodałem code do linku
Powód: Dodałem code do linku
-
- Reklama