Odnajdywanie sieci Win7

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Odnajdywanie sieci Win7

Post16 lip 2013, 11:16

Jak w temacie nie mogę włączyć odnajdywania sieci . W ustawieniach grupy domowej ustawiam "włącz odnajdywanie sieci " oraz " włącz udostępnianie plików i drukarek " następnie "zapisz zmiany " i nic się nie zmienia .Po ponownym wejściu w ustawienia wszystko jest wyłączone . Czy jakaś usługa jest wyłączona ? Próbowałem diagnozowania sieci ale nic to nie dało .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Odnajdywanie sieci Win7

Post17 lip 2013, 18:39

Pytasz, czy jakaś usługa, wymagana do działania, jest wyłączona, a nie przedstawiłeś spisu/screena/fotki/listy tych włączonych. Może to nam pomoże coś podpowiedzieć?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

jbactive

Użytkownik

Odnajdywanie sieci Win7

Post07 wrz 2013, 16:39

Problem z tym że ustawienie odnajdywania sieci z powrotem wraca do porzedniej konfiguracji lezy w firewallu. Należy wyłączyć firewalla , nastepnie wybrać i zapisać ustawienia w odnajdywaniu sieci, wyłączyc i ponownie włączyc komputer i firewalla. Problem rozwiązany na Windows 7

daras123

Użytkownik

Odnajdywanie sieci Win7

Post22 lut 2017, 14:16

odpowiedz która mi pomogła:

Kod: Zaznacz cały

http://blog.aleksander.kaweczynski.pl/odnajdywanie-sieci-windows-vista-7/

Mój system zwariował - Windows server 2008 R2,
a mianowicie:

"Zaanonsowane ustawienia udostępniania> opcja odnajdywania sieci" była wyłączona, po kliknięciu i zapisaniu zmian, okno dialogowe znika, po kliknięciu poraz kolejny raz na tom opcje "opcja odnajdowania sieci" była znów wyłączona ludzie piszą o Zaporach by wyłączyć a to nic nie daje. Tylko to polecenie:

sc config nlasvc start= auto

uzdrowiło mój problem, pomimo opcji wyłączonej w panelu sterowania reszta zasobów sieci LAN widzi zasoby serwera.

dodaje polecenie sprawdzające czy "odnajdowanie sieci" jest aktywne:

sc query nlasvc

pozdrawiam Daras.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2017, 14:16 przez LupeR, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Dodałem code do linku

• Reklama

Wróć do „Problemy”