kupiłem odtwarzacz MP3 o pojemności 1GB. komputer pokazuje że mam niecały 1GB. dlaczego? 1GB=1024MB
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
nawet sformatowałem odtwarzacz i dalej brakuje pamięci:
może przy formacie zmienić system plików z FAT32 na FAT?
jak widać, na kompie pokazuje mi zaledwie 979MB zamiast 1024, więc brakuje całe 45MB.
PS: podobną sytuację miałem z kompem. przeinstalowałem system, zmieniłem rozmiary partycji, sofrmatowałem dysk D, po czym okazało się że brakuje na nim 1GB. wszytsko wykonałem poprawnie!
odtwarzacz MP3
- seba86mu
odtwarzacz MP3
To normalne, że cały obszar zapisu nie jest dostępny. To tyczy się wszystkich urządzeń archiwizujących dane, od kart pamięci, poprzez pamięci USB, aż po dyski twarde.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
odtwarzacz MP3
Cześć danych jak pliki MFT są ukryte przed użytkownikiem i nigdy ich nie zobaczysz (pliki specjalne dla zapisu danych o partycji).
- Maverick
Re: odtwarzacz MP3
dzięki
wiem że nigdy nie jest dostępna cała pamięć, ale 45MB to trochę dużo, zwłaszcza że trzymam tu także kopie plików na wypadek awarii systemu.
wiem że nigdy nie jest dostępna cała pamięć, ale 45MB to trochę dużo, zwłaszcza że trzymam tu także kopie plików na wypadek awarii systemu.
-
- Kontaktowanie:
odtwarzacz MP3
To nie za dużo, kupiłem kiedyś kartę memory stick micro 2GB, i na sony ericssconie, też brakowało mu z 80mb czy więcej mb, dokładnie nie pamiętam, ale też trochę nie było.
Pozdrawiam, koleś git
-
- Reklama