Proszę o pomoc w odzyskaniu plików z dysku po ponownym nagraniu Win Vista. Dysk twardy nie był formatowany, a Vista (i inne programy) zapisałem tylko na dysku C - na dysku D nic nie zapisywałem i to z niego chcę odzyskać pliki (WORD, EXEL, txt, trochę fotek i instalek). Próbowałem stosować rożne programy, ale jedne nie zadziałały (PC Inspector File Recovery, Recuva) a inne mnie przerosły w obsłudze (Disk Investigator). W tej chwili próbuje używać DMDE. Jednak obsługa tego programu też jest dla mnie za trudna ( brak klarownej instrukcji dla DMDE w necie). Próbuje jednak używać DMDE i tu okazuję się, że chyba nie ma tych plików na dysku D. Nie potrafię stwierdzić tego na pewno, bo brak mi wiedzy informatycznej. Stąd moja prośba o pomoc w ustaleniu czy pliki przepadły, czy tylko nie umiem ich znaleźć za pomocą DMDE, a jeśli są to, jak je odzyskać. Zapodaję ruchy jakie wykonałem w DMDE:
1. Uruchamiam DMDE jako Administrator
2. Zaznaczam Urządzenie fizyczne i wybieram Physical Drive
3. Pokazuję się pasek postępu i po chwili takie okno:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Wybieram dysk D -> Otwórz Wolumin, i tu:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników klikam Otwórz.
4. Pojawia się okno:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i tu wygląda na to, że nie ma już tych plików

. Przeglądam tą listę na różne sposoby, i nie znajduję znajomych nazw plików. Gdy klikam Odzyskaj, program żąda zaznaczenia plików do odzyskania (screen tu
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników). Gdy zaznaczam Rozmiar do odzyskania, pojawia się monit, że nie ma nic do odzyskania
Jeśli ktoś używał już tego programu i mógłby mnie poinstruować jak to lepiej zrobić (lub polecić inny, DARMOWY program), to bardzo proszę. Za pomoc z góry dziękuję.