Odzyskiwanie profilu użytkownika w windows 7

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
marekelectric

Użytkownik

Post06 kwie 2011, 08:43

Witam.
Borykam się z problemem jakim jest niemożliwość zalogowania się do profilu użytkownika w windows 7 64bit.
Wyświetla się komunikat że profil użytkownika został utracony :(
Nie było by to problemem gdyby to nie było konto z prawami administratora. W controlpanel/użytkownicy/wyświetl inne konto/ dodaj użytkownika jest nieaktywne gdy wchodzę w trybie awaryjnym z domyślnym zestawem uprawnień.
Mam tylko 2 konta jedno w/w z uprawnieniami administratora a drugie z ograniczeniami.
Cofanie systemu nie przynosi rezultatu a kopiowanie uprawnień też, bo mogę później nie dostać się do folderu Users.
Nowy system nie wchodzi w rachubę bo oprogramowanie zainstalowane na komputerze jest warte fortunę.
Jak to rozgryźść :?:
Marek

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post06 kwie 2011, 08:46

Może być problem. Na pewno trzeba wykonać kopię całego rejestru i nawet wszystkich kopii przywracania systemu lub partycji systemowej. Dla mnie by teraz było ważne, aby niczego nie utracić przed jakąś operacją, która mogłaby zaszkodzić.

Operacje późniejsze wykonywałbym na koncie admina w trybie awaryjnym. Istnieją dwie drogi. Albo ręcznie przywracać pliki rejestru uszkodzonego profilu albo założyć nowe konto kopiując do niego ustawienia lokalne konta uszkodzonego.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”