Office Word 2007 - Różne kolory tła stron w dokumencie

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
sentinell_krk

Użytkownik

Post28 wrz 2012, 15:51

Witam wszystkich forumowiczów! Założyłem ten wątek, gdyż przeszukałem różne strony www i nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi dla problemu na który się natknąłem. Mianowicie potrzebuję tak sformatować dokument w Wordzie 2007 aby niektóre strony miały odmienny kolor tła, niż standardowe białe. Wprowadzenie zmiany koloru, w zakładce menu "Układ strony" --> "To strony" --> "Kolor strony", powoduje zmianę koloru stron w całym dokumencie. Dzieje się tak nawet gdy dokument podzielony jest na sekcje. Myślałem, że w dokumencie podzielonym na sekcje, zmiana koloru tła będzie realizowana tylko w obrębie tej sekcji. Niestety w dalszym ciągu kolor tła zmienia się we wszystkich sekcjach dokumentu. Dodam że nagłówki i stopki nie są połączone z ustawieniami poprzednich sekcji. Można więc ustawić odmienne nagłówki i numerację stron dla każdej sekcji, ale nie ma to wpływu na ustawienia tła strony. Pytanie jest więc następujące: Jak edytować kolor strony aby zmiany te dotyczyły tylko i wyłącznie konkretnej sekcji dokumentu *.docx. Proszę aby nie zaśmiecać tego wątku odpowiedzi typu: "poszukaj w pomocy programu" albo "googlanie nie boli". Te źródła informacji zostały już sprawdzone i nie zawierają pomocnego rozwiązania tego problemu. Myślę, że konkretna odpowiedź na to pytanie rozwiąże problemy wielu użytkowników MS Word 2007 i zaoszczędzi ich czas w dotarciu do solidnej informacji. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź!

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post28 wrz 2012, 23:49

Na to pozwala libreoffice ale chyba nie Office 2007 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Przekopałem Office u mnie i nie widzę.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”