Opera i niemożność zalogowania na Youtube.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
dudpis

Użytkownik

Post22 maja 2009, 13:37

Pisze tutaj bo na dp nikt mi nie odpowiedział. Tzn sprawdzali mi logi, pousuwałem wszystki syfy, czyściłem kompa Ccleanerem, Eusing Free Registry Cleaner też i nic. Chodzi o to, że nie moge sie zalogować na konto Youtube na Operze, na IE nie ma takiego problemu. Loguje sie, strona sie odświeża i po odświeżeniu jest normalna jak przed, czyli pokazuje się główna strona, a ja nie jestem zalogowany. Więc na pewno nie problem wirusa bo na IE to samo by było. Ustawienie dla witryny 'akceptuj ciasteczka' jak i 'przedstawiaj sie jako...' nic nie daje.

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator

Post22 maja 2009, 15:57

Najpierw tak:
Jeżeli używasz pendrivów i nie potrzebujesz danych z nich, to weź je sformatuj. Jeżeli jednak potrzebujesz te dane, to przed skanowaniem wsadź je do portów USB, następnie odpal Combofixa => Użytkowanie programu Combofix
I daj log z niego (pamiętaj, log wklej na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a w poście tylko link daj)
Jak masz np kardę micro SD etc w telefonie to również je przeskanuj.
Po skanowaniu combofixem przeskanuj obszar całego komputera skanerem online Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ale tylko nie możesz się na youtube zalogować? sprawdź z innymi stronami. Jeszcze raz wyczyść ciasteczka ale przez operę (narzędzia => wyczyść historię przeglądania i zaznacz wszystko)

Jaka wersja opery?
Jak nic nie pomogło to będziesz musiał reinstalować operę => Prawidłowa reinstalacja oprogramowania
Pamiętaj, że utracisz wszystkie zakładki w ten sposób, więc jak masz to zrób ich kopię
Jak nadal nic to daj znać...

dudpis

Użytkownik

Re: Opera i niemożność zalogowania na Youtube.

Post22 maja 2009, 19:12

Dobra dzięki me@djohnsc :). Pomogła całkowita reinstalacja Opery z użyciem Revo i wywaliłem folder z Dane aplikacji. Jeszcze raz dzięki ;).

A nie będe już zakładał nowego tematu i napisze tutaj, chyba że nikt nie odpisze.
Kolega wgrywał na pendriva obraz płyty co miał 6Gb ( Kingston Data Traveler 8 Gb) i w pewnym momenci staneło kopiowanie. Wziął anuluj i chciał jeszcze raz zgrać, a tu mu wyskoczyło brak miejsca. Mówi, że zajęte jest ok. 2,5 Gb, a na nim nic nie ma i po zaznaczeniu 'Pokaż ukryte foldery' i tamto wyżej nic sie nie pokazuje. Format pendriva nie pomaga.

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator

Post22 maja 2009, 19:19

A użył szybkiego formatowania czy zwykłego? Czy po kliknięciu przycisku formatuj, i w tym okienku co się pojawi jest napisany prawidłowy rozmiar pendriva?

dudpis

Użytkownik

Post22 maja 2009, 21:10

Kurka nie wiem, dał go jakiemuś znajomemy. Jak nic nie zrobi to dam znać :).

• Reklama

Wróć do „Problemy”