opinie o esc.pl

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
patrolvip2

Użytkownik

opinie o esc.pl

Post01 sty 2013, 11:54

Witam,
Co sądzicie o sklepie esc.pl ? Robicie tam zakupy?
sprawdzał tak ktoś bardziej opcję "stwórz zestaw" (w prawym górnym rogu)? Czy przykładowo ktoś kto nie składa jednostek za pomocą tej opcji zamówi tak podzespoły że wszystko będzie ze sobą grać?

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

opinie o esc.pl

Post01 sty 2013, 12:03

Dla mnie zła, nie odpisywali mi na maile, wolę morele.net

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

opinie o esc.pl

Post01 sty 2013, 12:06

patrolvip2 pisze:Czy przykładowo ktoś kto nie składa jednostek za pomocą tej opcji zamówi tak podzespoły że wszystko będzie ze sobą grać?

Tak, wybierasz już na początku platformę, na jakiej opart ma być zestaw.
Przykładowo wybierając AM3, AM3+ dostępne masz do wyboru tylko takie płyty główne i procesory z nimi kompatybilne.

Awatar użytkownika
patrolvip2

Użytkownik

opinie o esc.pl

Post01 sty 2013, 12:14

Czyli dla początkujących "składaczy" jest to dobry motyw bo wyklucza możliwość pomyłki w jakimś stopniu i sprzęt zawsze będzie ze sobą kompatybilny jak rozumiem. Nawet zwykły laik kierując się jedynie własnym budżetem złoży coś dla siebie :D

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

opinie o esc.pl

Post01 sty 2013, 12:27

Tak, ale w razie wątpliwości przed zakupem zawsze warto zapytać na forum czy wybór jest dobry.

Awatar użytkownika
patrolvip2

Użytkownik

opinie o esc.pl

Post01 sty 2013, 12:50

Wiem wiem :) Zawsze chciałem złożyć sobie kompa ale zawsze bałem sie że coś nie bedzie pasować. A to procek do płyty a to płyta do obudowy :D
Może ktoś zamieści kilka rad i oczywistych faktów pomocnych przy składaniu jednostki. Takim świeżakom jak ja przy da się taki temat

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

opinie o esc.pl

Post02 sty 2013, 21:41

Co sądzicie o sklepie esc.pl ? Robicie tam zakupy?

Korzystałem z różnych sklepów i mam już swoją opinię o niektórych:
Esc.pl - słaby kontakt,niejasne i dziwne zasady gwarancyjne.
Arest.pl - gdyby nie ceny to bym do nich nic nie miał (konfigurator na stronie,szybka wysyłka,dobry kurier,złożą komputer za darmo)
Proline.pl - troszkę zagubieni,częste pomyłki(dobry konfigurator),do wyboru dwie firmy kurierskie ale niestety obydwie mi podpadły(kurierzy nie korzystają z telefonów :( )
Morele.net - dobre ceny,jednak potrafią sprzedawać coś czego już nie mają na magazynach i nagle się okazuję że nie wiadomo kiedy będzie(już drugi raz mi tak zrobili),kurier także nie korzysta z tel.i czas realizacji niesatysfakcjonujący.Do serwisu nic nie mam.

To oczywiście moja opinia. JA korzystam ze sklepu Morele.net.
Takim świeżakom jak ja przy da się taki temat

Poradników jest dużo (Jak złożyć komputer? :google:)

Może ktoś zamieści kilka rad i oczywistych faktów pomocnych przy składaniu jednostki.

Nie nadużywaj siły.
Nie uruchamiaj sprzętu przed ukończeniem składania.
Nie dotykaj styków.
Nie dopuść do zwarcia.
Nie spiesz się ;)

A Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników cały poradnik.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

matiaser

Użytkownik

opinie o esc.pl

Post02 sie 2014, 11:47

Ja nie polecam tego sklepu. Miałem to nieszczęście skorzystać z ich "wspaniałego" serwisu. Ludzie tam pracujący są chyba wzięci z księżyca. Robią problemy, gdy zgłasza się im reklamację. Należy wykazać się niebywałą cierpliwością i samozaparciem by przez to wszystko przebrnąć. To klient musi im wszystko udowadniać. Zachowują się lekceważącą patrząc na ciebie z góry. Mają ludzi za idiotów, którzy po dokonaniu zakupu nie są już ich klientami, lecz osobami nieproszonymi. Nie polecam tej firmy. Warto się zastanowić czy jest sens kupować w esc.pl

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

opinie o esc.pl

Post02 sie 2014, 11:49

Opinie jedno-postowców są bardzo "wiarygodne" ufff...

Sklep jak to sklep, ostatnio nawet X-Kom mi lekko podpadł także czy to będzie ten czy inny, zawsze znajdą się przypadki niezadowolonych klientów, wszystkim dogodzić nie można.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

opinie o esc.pl

Post02 sie 2014, 16:36

Zupełnie nie znam sklepu esc.pl, więc nie mam zdania na jego temat.

Natomiast swego czasu robiłam zakupy w morele.net, kupiłam tam nowy dysk twardy o pojemności 2 TB. Wybrałam przesyłkę z kurierem i płatność przy odbiorze. Dysk twardy dość szybko do mnie dotarł, na razie czeka na zamontowanie, a kurier kontaktował się ze mną telefonicznie. W przyszłości też zamierzam zrobić tam jakieś zakupy. Oczywiście, jak będę mieć jakąś kasę...

Aha, z cztery lata temu w jakimś sklepie, chyba techlogic, kupiłam monitor do starszego kompa i wówczas też byłam zadowolona z zakupów. Jednak ten sklep chyba nie jest tak znany jak morele.net. :think:
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

• Reklama

Wróć do „Problemy”