Witam , z tego co gdzieś czytałem można jakoś ustawić pamięc wirtualną żeby lepiej chodziła chodzi mi o tą opcje start > panel sterowania > system > zaawansowane > wydajność > ustawienia > zaawansowane > pamięc wirtualna > zmień
Jaką mam ustawić jeśli mam 1GB ramu?
Rozmiar początkowy
Rozmiar maksymalny
Optymalna pamięć wirtualna w Windows
- rokko
- Kontaktowanie:
Pamięc Wirtualna
Przeczytaj ==> Odchudzanie Windows (punkt 1).
Najlepiej samemu zrobić testy i dobrać właściwy rozmiar pamięci wirtualnej.
Najlepiej samemu zrobić testy i dobrać właściwy rozmiar pamięci wirtualnej.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
- scarface
Pamięc Wirtualna
nic z tego nie rozumiem...
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Pamięc Wirtualna
Ja osobiście ustawiam na stałe na 2GB przy 4GB ramu, u Ciebie bym ustawił od 2 do 3GB.
- rokko
- Kontaktowanie:
Pamięc Wirtualna
W tabeli przedstawiam przykładowe wielkości pamięci SWAP, w zależności od ilości pamięci RAM, typu użytkowania komputera, tzn jakie aplikacji się uruchamia, czy wymagają one dużego zapotrzebowania na pamięć RAM, czy też nie. Dużo pamięci wymagają np. gry komputerowe, aplikacje jak OpenOffice, Microsoft Office, Visual Studio i inne. Później Masz uwzględniony OS, i propozycje ustawienia pamięci, rozmiar dynamiczny, bezpieczny (przedział min/max) oraz stały gdzie podane są dwie propozycje, propozycja1/prop2. Druga jest bezpieczniejsza.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama