padający system co kilka dni

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
mati222_444

Użytkownik

Post01 mar 2014, 16:57

Witam Wszystkich Mam Problem z systemem Windows xp professional, a dokladnie Chodzi o to ,że co kilka dni system pada i podczas uruchomienia Systemu pojawia się Blue Screen po czym komputer Automaycznie sie Restartuje. Podlączając inny dysk komputer pracuje normalnie. Już kilka razy po pojawieniu sie screena postanowilem sie nie męczyć tylko zainstalowac system ponownie. Pomoglo , ale nie na dlugo , komputer pracowal prawidlowo przez okres 3 dni po czym pojawiał sie ten sam problem. Pomyslalem ,że moze to byc wina Dysku wiec wymienilem ,akurat mialem jakiś z innego komputera. Zainstalowalem system wszystko bylo ladnie ale niestety tylko przez jakies 3 dni , później pojawiał sie ten sam problem.dodam ze znudzilo mi sie ciągłe instalowanie systemu .. i teraz pytanie , co sie dzieje ? jaka jest tego przyczyna ? czy mozliwe zeby oba dyski byly uszkodzone ? Bardzo Posze o Normalne odpowiedzi ,z góry dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post01 mar 2014, 16:59

mati222_444

Użytkownik

Post01 mar 2014, 17:08

A co mam zrobić jeżeli przy uruchomieniu pojawia się bluescreen i komputer nie działa w trybie awaryjnym.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post01 mar 2014, 17:10

Jeśli masz czystą plytke to możesz sprawdzić smart dysku programem mhdd:
sprzet-komputerowy/odczytanie-smart-programem-mhdd-t538.html

Jesli nie masz plytki to zrób hirensa na pendrive który posiada mhdd i podaj smart:
http://www.hotfix.pl/uruchamianie-hiren ... h-a392.htm

• Reklama

Wróć do „Problemy”