Pamięć ram do 4CoreDual-VSTA
-
Witam mam 3 letni komputer .Intel Pentium 4 3.1ghz 2 rdzeniowy procesor karta graficzna 7300 geforce 1 gp ram (pc4200 cl4) Chciałbym dokupic kostki gp ram lecz niewiem ile moge miec max moja plyta główna Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników czy moge miec przykladowo 2gp ram ddr 2 pc2 5300 cl5 ?? czy musze miec pc 2 4200 cl 4?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Pamięć ram
- Dual Channel DDR/DDRII memory technology*
- 2 x DDR2 DIMM slots
- Supports DDRII667/533 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 2GB
- 2 x DDR DIMM slots
- Supports DDR400/333/266 non-ECC, un-buffered memory
- Max. capacity of system memory: 2GB
A więc dwie kości po 1GB każda to max
-
czyli w sumie moge miec 2 gp ram na mojej plycie głównej sa 2 wejsca zółte i 2 wesjcia niebieskie
czy moge miec przykladowo 2gp ram ddr 2 pc2 5300 cl5 ??
czy moge miec przykladowo 2gp ram ddr 2 pc2 5300 cl5 ??
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Na dwóch gniazdach pamięci DDRII 667/533 lub na drugich dwa stare DDRy: DDR400/333/266
Jedne lub drugie, nie wszystkie gniazda obsadzone.
Jedne lub drugie, nie wszystkie gniazda obsadzone.
-
1.a na jednym gnieździe ddr 2 moge miec max 1 gp ?
2.Od pewnego czasu mam problem obydwa klawisze ctrl nie działają co robic ?(Klawiatra jest 100% sprawna)
3.Wyskakje błąd Nept.exe-Uszkodzony plik
"Plik lub katalog windows/system32/28463/NEPT.005.TMP Jest uszkodzony i nie nadaje sie do odczytu .Uruchom program CHKDSK"Gdy uruchamiam ten plik jakas czynnosc sie wykonuje i zadnego rezultatu.
4.Chce kupic nową karte graficzną lecz niewiem czy ona odbali na moim komputerze Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Jest to karta geforce nivdia taką jak ja mam tylko ze ja mam 7300 a ta jest 9500 Czy ona będzie działała na moim komputerze??
Prosze odpowiedziec na wszystkie pod punkty
2.Od pewnego czasu mam problem obydwa klawisze ctrl nie działają co robic ?(Klawiatra jest 100% sprawna)
3.Wyskakje błąd Nept.exe-Uszkodzony plik
"Plik lub katalog windows/system32/28463/NEPT.005.TMP Jest uszkodzony i nie nadaje sie do odczytu .Uruchom program CHKDSK"Gdy uruchamiam ten plik jakas czynnosc sie wykonuje i zadnego rezultatu.
4.Chce kupic nową karte graficzną lecz niewiem czy ona odbali na moim komputerze Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Jest to karta geforce nivdia taką jak ja mam tylko ze ja mam 7300 a ta jest 9500 Czy ona będzie działała na moim komputerze??
Prosze odpowiedziec na wszystkie pod punkty

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
1.a na jednym gnieździe ddr 2 moge miec max 1 gp ?
Teoretycznie nie podają czy można 2x1 GB czy 1 x 2GB w jednym slocie. Bezpieczniejsza konfiguracja to 2 x 1 GB.
Co do pozostałych to rozbiłbym to na osobne tematy, a temu bo punkt 2 to jakiś pewnie skrót klawiaturowy blokuje, punkt 4 może być wirusem, ewentualnie czyszczenie windowsa ze śmieci. Natomiast punkt 4 to już rozmowa o sprzęcie z osobami siedzącymi już tylko w nim. Po prostu śmietnik zrobimy w tym temacie i nikt się nie połapie.
-
Thx za odpowiedz problem z nr 3 naprawiłem ,ale moze uda ci sie wytlumaczyc dlaczego nie działają mi obydwa ctrl jak usunąć ten skrót?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
hmm, w sumie można by było spróbować na początek reinstalacji klawiatury poprzez jej usunięcie w menedżerze urządzeń, po czym restart i poczekać aż system sam ją na nowo zainstaluje. Ale uwaga, system może zgłupieć, więc jakby co użyj ostatniej znanej dobrej konfiguracji lub nawet przywracania systemu (z trybu awaryjnego).
- greh
- Kontaktowanie:
Klawiatura USB, czy PS/2?
Nie masz czasem teraz grafiki z ATI/AMD?
Nie masz czasem teraz grafiki z ATI/AMD?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
- Reklama