Witam. Może się przedstawię ? Jestem tutaj nowy, nie wiem jakie są tutaj zasady odnośnie pisania postów, więc prosiłbym o wyrozumiałość . Ogólnie jestem mało doświadczony w świecie komputerów, wiadomo co trzeba to znajdę, albo zapytam na stronach takich jak ta . Tyle wstępu czas na konkrety.
Kilka miesięcy temu spaliła mi się kość 2gb ramu . Była, nie ma ... peszek. (kupiłem nową 1gb)
Później spalił mi się zasilacz to samo co do góry... pech to pech..
Następnie spaliła mi się kość 1gb ramu ( tzn myślę że się spaliła ale teraz mam wątpliwości) - Też poszła do kosza.
Teraz kupiłem kość ramu 2gb na aukcji allegro...
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
i tu pojawia się problem. Oczekiwana kość okazuje się nie działać tak jak sobie tego marzyłem... tzn wgl nie działa, ale nie wiadomo czy tylko u mnie , czy ogólnie.
W biosie wyczytałem coś takiego (biosu nigdy nie dotykałem , jedynie tylko po to aby sprawdzić jak wygląda albo żeby ustawić żeby czytało płytę do formatowania) current dram clock 667 ... moja kość ma 800 mhz .. czy to oznacza że lipa ?
Parametry komputera z Cpu-Z
Jeżeli czegoś brakuje to proszę pisać. Do godziny 22 będę na 100 % dostępny .
Ps Gdy wkładam tą 2gb obok 1gb to monitor nawet nie reaguje żeby się włączyć + czerwona lampka, jak ona jest sama to samo...
Pamięć ram.
- XMan
Pamięć ram.
Temat z innego forum oraz co zostało sprawdzone i nie sprawdzone:
-
- Reklama