Może to nie problem i raczej tak w połowie rozwiązany przynajmniej u mnie ale do rzeczy
Dość dawno temu jak kupiłem laptopa i podłączyłem lapka pod TV i kiedy puściłem film były widoczne takie przeźroczyste paski (pasek) pokazywały się w miejscu ruchu np kiedy ręka się poruszała czy głowa postaci w TV po odłączeniu lapka od TV paski przeszły na lapka kiedy grałem czy co kolwiek oglądałem paski nie znikały tak sam działo się w przeglądarce itp. po wyłączeniu lapka i dopiero wyciągnięciu bateri na jakiś tam czas i odpaleniu pasków nie było i tu pytanie czego to może być przyczyna ??
Dodam że odkąd zauważyłem te paski to zaczołem na to zwracać uwagę i zauważyłem że u znajmomych na PC też się takie paski pokazują ale w czasie gry tylko i u nich nie znika XD z pytaniem czy widzą te paski na początku nie zauważali tego ale po chwili przyglądania się dopiero zaczeli zwracać na to uwagę

PS
ja myślę że coś ze sterami jest nie tak kiedy zmienia się rozdzielczość ale nie wiem mi nic innego nie przychodzi do głowy

PS 2
laptopa dałem do servisu i coś tam wymienili niby ale po podłączeniu ponownego pod TV zaraz problem wrócił i kolejne wysłanie do servisu stwierdzili że sprzęt działa dobrze