Paski na ekranie

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
anonek

Użytkownik

Paski na ekranie

Post06 gru 2013, 16:34

Witam bardzo serdecznie
Może to nie problem i raczej tak w połowie rozwiązany przynajmniej u mnie ale do rzeczy
Dość dawno temu jak kupiłem laptopa i podłączyłem lapka pod TV i kiedy puściłem film były widoczne takie przeźroczyste paski (pasek) pokazywały się w miejscu ruchu np kiedy ręka się poruszała czy głowa postaci w TV po odłączeniu lapka od TV paski przeszły na lapka kiedy grałem czy co kolwiek oglądałem paski nie znikały tak sam działo się w przeglądarce itp. po wyłączeniu lapka i dopiero wyciągnięciu bateri na jakiś tam czas i odpaleniu pasków nie było i tu pytanie czego to może być przyczyna ??
Dodam że odkąd zauważyłem te paski to zaczołem na to zwracać uwagę i zauważyłem że u znajmomych na PC też się takie paski pokazują ale w czasie gry tylko i u nich nie znika XD z pytaniem czy widzą te paski na początku nie zauważali tego ale po chwili przyglądania się dopiero zaczeli zwracać na to uwagę :P

PS
ja myślę że coś ze sterami jest nie tak kiedy zmienia się rozdzielczość ale nie wiem mi nic innego nie przychodzi do głowy :)

PS 2
laptopa dałem do servisu i coś tam wymienili niby ale po podłączeniu ponownego pod TV zaraz problem wrócił i kolejne wysłanie do servisu stwierdzili że sprzęt działa dobrze

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Paski na ekranie

Post06 gru 2013, 22:52

Najlepiej będzie jak zrobisz zdjęcie tych pasków, a jeszcze lepiej jak nagrasz filmik.

anonek

Użytkownik

Paski na ekranie

Post12 gru 2013, 16:15

hmm podłączyłem nowego kompa pod TV i też są takie pachy -__- zostaje mi tylko podpiąć pod inny tv i zobaczyć czy też taki jest bo HDMI inne też podpinałem i bez zmian tylko pod tv innym nie sprawdzałem inne pomysły jeszcze ??
jeszcze naj ;lepsze jest to że jak sie skroluje strone internetową to takie fale sie robią -_- i występują te paski wszędzie w przeglądarce w filmach itp.

proszę filmik na tym naj lepiej było widać :)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Paski na ekranie

Post12 gru 2013, 16:28

U mnie na podanym linku nic złego nie widzę ?

Wrzuć screeny z:
1. Menedżer urządzeń.
2. Programy i funkcje (wszystko).
3. Start --> Panel sterowania --> System.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Paski na ekranie

Post12 gru 2013, 16:44

Ja dopatrzyłem się tylko pewnych anomalii w postaci synchronizacji klatek ale nie wiem czy to o to chodzi bo może to u mnie ;)
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

anonek

Użytkownik

Paski na ekranie

Post12 gru 2013, 17:26

nie widzicie jak obrazek sie rusza to na dole takie paski sie robia bardzo dobrze widoczne są

zdjątko o co biega
i te paski tak mrugaja pojawiaja sie tam gdzie coś szybko się porusza tak jak na filmiku szybko leci obraz i mruga

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Paski na ekranie

Post13 gru 2013, 00:15

Zobacz aktualizację sterowników grafiki oraz kodeków wideo.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

anonek

Użytkownik

Paski na ekranie

Post13 gru 2013, 15:43

wszystkie sterowniki zaktualizowane sa od kodeków po sterowniki graficzne podłaczyłem inny tv i jest to samo HDMI juz kiedys też zamieniałem i też to nic nie dało :(

• Reklama

Wróć do „Problemy”