PC łapie Freeza

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
TAGBA

Użytkownik

PC łapie Freeza

Post21 gru 2009, 18:30

Mam problem. Otóż od jakiegoś czasu komputer łapie mi frezy chyba od transportu do internatu, myszka przestaje działać po prostu freez i trzeba kompa resetować. W czym może tkwić problem. Mam Windowsa 7 Ultimate.

Awatar użytkownika
Everest

Użytkownik

PC łapie Freeza

Post21 gru 2009, 18:47

Ja miałem ten sam problem jak zainstalowałem AntyVirusa i nie pasował dla systemu.
Może w twoim przypadku jest podobnie co ostatnio instalowałeś po czym występuje ten problem?

Kpc21

Użytkownik

PC łapie Freeza

Post21 gru 2009, 18:59

Przyczyn może być tyle, ile gwiazd na niebie.

Wklej logi zgodnie z regulaminem.

Można by też sprawdzić napięcia zasilacza. Podczas białych napisów na czarnym tle na początku uruchamiania komputera wciskasz Del, jeśli pokaże się napis Press Del to enter setup. Jeśli zostanie podana nazwa innego klawisza, wciskasz ten właśnie klawisz. Pokaże ci się ekran na niebieskim (ale niekoniecznie, może być również inny kolor) tle. Szukasz tam opcji PC Health Status albo Hardware Monitor. Podaj nam co wyjdzie, a w szczególności napięcia w woltach V. Napisz też, jakiej marki, jaki model i o jakiej mocy (w watach W) masz zasilacz w komputerze.
format c: - najlepszy sposób na wszelkie problemy z Windowsem...
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

TAGBA

Użytkownik

Re: PC łapie Freeza

Post21 gru 2009, 19:44

logi: Tylko Z OTL bo DDsa nie mogłem ściągnąć :)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zasilacz jest firmy TAGAN 600W, przeprowadziłem także test Memtestem i wszystko jest OK, juto przetestuje proca programem OCCT ale wątpię żeby to był proc.

• Reklama

Wróć do „Problemy”