Witam,
Kupiłem ostatnio z Allegro pena o pojemności 128 GB po przecenie ze sklepu i mam kłopot, system wyświetla go jako dysk o pojemności 8 mb, nie da się go sformatować. Próbowałem także przez HP USB disk i format w środowisku windows 7 niestety przy pierwszym błąd a przy tym drugim wyskakuje zbyt mało miejsca na pamięci przenośnej. Można go odtworzyć tylko poprzez kliknięcie prawym i wybranie opcji otwórz jako pamięć przenośna, jednak nie da się na niego nic skopiować, bo wyskakuje błąd. Opcja przez "Zarządzanie dyskami" też nic nie dała wyświetla mi go tam jako Partycja podstawowa 8mb RAW
Kupiłem jeszcze 2 takie same i wszystko działa dobrze a chciałbym poznać opinię osób trzecich.
Pendraiw 128 GB
- Gedo
Pendraiw 128 GB
Ciekawy byłby podgląd na zawartość tego pendrive.
Isobuster ma teraz opcje podglądu na dyski, pamięci flash i tam co tylko. Wersja bezpłatna, to po zainstalowaniu kliknąć w Wersja podstawowa. Oczywiście odzyskanie, to w wersji płatnej.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ciekawe, czy przykładowo w rufusie utworzyć jakiś mały iso bootowalne - nie naprawi pena. Można przykładowo z FRST utworzyć iso, potem dodać to iso do rufusa. Rufus sformatuje pendrive na fat, przy okazji usunie wszystkie dane, które nie są dostępne jak widać.
Potem możne już będzie ten pendrive widoczny jako dysk z PPM sformatować - co usunie to małe bootowalne iso i będzie dostępna już cała zawartość pendrive.
Przynajmniej ja bym tak kombinował.
Isobuster ma teraz opcje podglądu na dyski, pamięci flash i tam co tylko. Wersja bezpłatna, to po zainstalowaniu kliknąć w Wersja podstawowa. Oczywiście odzyskanie, to w wersji płatnej.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Ciekawe, czy przykładowo w rufusie utworzyć jakiś mały iso bootowalne - nie naprawi pena. Można przykładowo z FRST utworzyć iso, potem dodać to iso do rufusa. Rufus sformatuje pendrive na fat, przy okazji usunie wszystkie dane, które nie są dostępne jak widać.
Potem możne już będzie ten pendrive widoczny jako dysk z PPM sformatować - co usunie to małe bootowalne iso i będzie dostępna już cała zawartość pendrive.
Przynajmniej ja bym tak kombinował.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.
-
- Reklama