pendrive san disk cruzer blade 32 gb problem

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
mj_83

Użytkownik

Post18 lis 2012, 20:26

Hej Mam problem z pamięcią. wczoraj ustawiłam przenoszenie folderów ze zdjęciami na pen drive ponieważ muszę oddać lapka do naprawy. a dziś po nocnym przenoszeniu okazało się ze przeniesionych zostało tylko kilka folderów a pozostałe zapisały się jako pliki 16 mb każdy których nie mogę otworzyć ( z przodu jest jakby biała ramka i obok opis taki jaki był przy folderach). próbowałam rożnymi programami odzyskać te pozostałe foldery z pen driva ale programy odzyskują tylko te które przeniosły się prawidłowo. to są ważne dla mnie fotki prawie z całego życia mojego i syna i nie wiem co teraz zrobić. Czy może szukać ich teraz na dysku z którego je wycięłam? ( tak wiem to głupie zamiast kopiuj zrobiłam wytnij) czy może zrobić cofnięcie systemu?

proszę pomóżcie bo się załamie jak tego nie bede mieć spowrotem

Awatar użytkownika
Lena

Globalny Moderator

Post19 lis 2012, 00:56

Możesz odzyskać dane z dysku, jeżeli nie nagrałaś innych plików od czasu usunięcia.

Ściągnij program recuva: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zainstaluj program, wybierz partycję, na której były zdjęcia oraz wybierz typ pliku zdjęcia (pictures) i naciśnij scan.

Następnie zaznacz znalezione pliki i kliknij Recover.

mj_83

Użytkownik

Post19 lis 2012, 06:21

Lena pisze:Możesz odzyskać dane z dysku, jeżeli nie nagrałaś innych plików od czasu usunięcia.

Ściągnij program recuva: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zainstaluj program, wybierz partycję, na której były zdjęcia oraz wybierz typ pliku zdjęcia (pictures) i naciśnij scan.

Następnie zaznacz znalezione pliki i kliknij Recover.

uzywalam tego programu i odnajduje te zdjecia które sie nie przeniosły poprawnie na pendriva ale sa zaznaczone na czerowono i jest opis - nie do odzyskania- a jak próbuje odzyskac to wyskakuje " nie mozna przeczytac nagłówka pliku

Fix00ser

VIP

Post19 lis 2012, 07:48

do odzysku fotek jednym z najlepszych jest Adroit Photo Recovery używający technologii <smart carving>
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
opis był zamieszczony także w Chip 6/2011 str 136/137

lub polecam darmowy
Digital Image Recovery

• Reklama

Wróć do „Problemy”