Witam szanowne grono, zwracam się z prośbą o pomoc mam pendrive sandisk ultra 16gb 3.0 i problem mam nastepujący wsadzilem do laptopa nagralem pliki ale pech chcial ze przypadkowo wyciagnalem kabel zasilajacy a nie bylo bateri i zamiast 16 gb mam 67mb nie da sie go sformatować ani uzywac nonstop dioda mruga, co go wsadze to windows krzyczy o formatowanie sprawdzalem na 3 maszynach i to jest to samo co mam zrobić prosze o pomoc.
pendrive to sandisk ultra 16gb usb 3.0
sdcz48-016g
a to z programu chip genius
Description: [F:]Urządzenie pamięci masowej USB(SanDisk Anisha)
Device Type: Mass Storage Device
Protocal Version: USB 2.10 <- Hint: This device can run faster when plugged to a USB3.0 port
Current Speed: High Speed
Max Current: 200mA
USB Device ID: VID = 0781 PID = 5588
Serial Number: 0123456789ABCDEF
Device Vendor: SanDisk Corporation
Device Name: Anisha
Device Revision: 0100
Manufacturer: SanDisk
Product Model: Anisha
Product Revision: 1.00
Controller Part-Number: Unknown
slyszalem ze mozna wgrac firmware chipu ale jaki mogel za cholere niewiem bo niemoge rozebrac pendrive jest sklejany brak jakich kolwiek zatrzaskow
Pendrive sandisk ultra nie formatuje
-
Pena normalnie rozłupujesz, tylko nie odłam złączki. Tylko po co, skoro możesz znaleźć informację w internecie korzystając z ViD i PID. Firmware najprawdopodobniej nie znajdziesz, bo do Sandiska praktycznie do niczego nie ma, ale próbuj...Ostatnio pojawiły się pierwsze sukcesy w odzyskiwaniu danych z SSD na kontrolerach samdforce, więc może i firmware do sandisków zacznie gdzieś wypływać.
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Raczej nie ma szans, te ustrojstwa są mocno niewdzięczne jak i producent. Na razie pozostaje próba zerowania przed HDD Guru Low Level Format.
-
- Reklama