Witam serdecznie,
posiłkując sie poradnikami udało mi się ożywić pendriva który po zaaplikowaniu do kompa pojawiał się jako 0kb.
Obecnie po wsadzeniu do portu prawidłowo się pokazuje. Z właściwości dowiadujemy sie ze zajęte jest około 10 gb i wszystko ok pliki są widoczne, każdy ma jakiś rozmiar. Niestety żaden z nich nie daje się otworzyć w przypadku .doc jest to błąd podczas próby otwarcia, .jpg- otwiera sie program w z oknem w rozmiarze zdjęcia a pdf otwiera się pusty bez informacji o błędzie.
chkdsk H: /f sprawia że zawartość pena znika do czasu ponownego wyjęcia i włożenia
photorec_win odzyskuje 21 plików które kiedyś były na tym dysku
testdisk_win wysypuje się przy około 5%
Jakieś inne propozycje?
Z góry dziękuję za pomoc
-- 28 sty 2012, 23:09 --
co ciekawe a zapominałem dodać, czasem pojawiają sie miniaturki zdjęć których i tak nie mozna ręcznie skopiować ponieważ" Nie można odczytać pliku lub dysku źródłowego "
Pendrive zmartwychwstał ale pliki niekoniecznie
-
- XMan
Nie piszesz jaki system plików ?
Masz zainstalowane:
1. Service Pack 3 dla Windows XP PL
2. Aktualizacja dla systemu Windows XP (KB955704) 2009-01-26

Masz zainstalowane:
1. Service Pack 3 dla Windows XP PL
2. Aktualizacja dla systemu Windows XP (KB955704) 2009-01-26

-
System plików FAT 32
SP3 był zainstalowany
Aktualizacje właśnie zainstalowałem ale nie pomogła, przynajmniej dla chkdsk H: /f
SP3 był zainstalowany
Aktualizacje właśnie zainstalowałem ale nie pomogła, przynajmniej dla chkdsk H: /f
- Lena
jak ożywiłeś pena? jakimi metodami?
-
odczytałem VID = 13FE PID = 3800, na flashboot.ru odnalazłem Phison MPALL który znalazł jeden błąd i naprawił .
Odkryłem coś jeszcze Jestem w stanie kopiować pliki bez błędów jeśli są dość małe (kilkaset kb) ale tylko gdy zrobię to szybko po włożeniu pena do USB i bez zbędnego klikania po folderach, kopiuje jeden dwa pliki wywala mi błąd wyciągam pena wkładam ponownie i dalej w pogoni za małymi plikami Dziwna ta bestia...
-- 29 sty 2012, 11:18 --
Kolejna próba odzyskiwania przy użyciu photorec_win dała już 70 MB w 214 plikach z czego część nie nadaje się do odczytu a program przerwał na 40godzin przed planowanym końcem. Ktoś ma jakieś pomysły?
Odkryłem coś jeszcze Jestem w stanie kopiować pliki bez błędów jeśli są dość małe (kilkaset kb) ale tylko gdy zrobię to szybko po włożeniu pena do USB i bez zbędnego klikania po folderach, kopiuje jeden dwa pliki wywala mi błąd wyciągam pena wkładam ponownie i dalej w pogoni za małymi plikami Dziwna ta bestia...
-- 29 sty 2012, 11:18 --
Kolejna próba odzyskiwania przy użyciu photorec_win dała już 70 MB w 214 plikach z czego część nie nadaje się do odczytu a program przerwał na 40godzin przed planowanym końcem. Ktoś ma jakieś pomysły?
- greh
- Kontaktowanie:
Spróbuj programu Recuva.
Pobierz stąd: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A następnie postępuj według instrukcji:
1)

2)

Nie gwarantuję pozytywnych efektów...
Pobierz stąd: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
A następnie postępuj według instrukcji:
1)

2)

Nie gwarantuję pozytywnych efektów...
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
No niestety program przy szybkim przeszukaniu znalazł tylko 16 plików i żadnego nie udało się odzyskać, dysk ponownie stracił zawartość i pokazał się jako 0bajtów aż do ponownego włożenia do portu
-- 29 sty 2012, 18:24 --
XP klęka...
do dziś twierdziłem ze win 7 to kolejne wcielenie visty i nie należy się do niego zbliżać ale że tonący brzytwy się chwyta... I prosze, pendrive daje się skopiować normalnie pod systemem windows 7. Faktycznie zwalnia nawet do 150 bajtów ale nie przestaje kopiować. Całość powinna skończyć się kopiować za jakieś 6 dni ale już widać że wcześniej niedostępne dane powracają. Może to zbyt wcześnie aby odtrąbić sukces ale większość istotnych dokumentów już jest. Dziękuję za wsparcie i porady bez hotfix pen byłby już rozbity ciężkim narzędziem. Pozdrawiam:)
-- 29 sty 2012, 18:24 --
XP klęka...
do dziś twierdziłem ze win 7 to kolejne wcielenie visty i nie należy się do niego zbliżać ale że tonący brzytwy się chwyta... I prosze, pendrive daje się skopiować normalnie pod systemem windows 7. Faktycznie zwalnia nawet do 150 bajtów ale nie przestaje kopiować. Całość powinna skończyć się kopiować za jakieś 6 dni ale już widać że wcześniej niedostępne dane powracają. Może to zbyt wcześnie aby odtrąbić sukces ale większość istotnych dokumentów już jest. Dziękuję za wsparcie i porady bez hotfix pen byłby już rozbity ciężkim narzędziem. Pozdrawiam:)
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
To jak się uda, wyzeruj go niskopoziomowo, to powinno go przywrócić co życia na dobre. Jednak warunek tego, najpierw sprawdź czy dane są bezpieczne i dają się czytać.
-
- Reklama