Witam.
Mam następujący problem. Kiedy instaluję dowolną wersję oprogramowania PhysX, poziom postępu instalacji osiąga jakieś 80%, po czym pojawia się komunikat błędu: "Error 1606: Could not access network location :.". Wciskam "Retry", ale nic to nie daje. Kiedy wybiorę "Cancel", wówczas komunikat pojawia się jeszcze raz, ponownie wciskam "Cancel", wtedy instalacja zostaje przerwana i pojawia się komunikat Fatal Error o treści: "Installation ended prematurely because of an error.". Jeśli wiecie jak rozwiązać ten problem to proszę o pomoc.
PhysX: Error 1606 - problemy z instalacją
-
Ostatnio zmieniony 07 mar 2012, 16:15 przez greh, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa tytułu
Powód: Poprawa tytułu
- seba86mu
PhysX: Error 1606
Jaką posiadasz kartę graficzną?
System, to Windows XP?
Dlaczego instalujesz samo oprogramowanie PhysX, a nie cały pakiet sterowników do karty graficznej, z którym PhysX jest zintegrowane?
System, to Windows XP?
Dlaczego instalujesz samo oprogramowanie PhysX, a nie cały pakiet sterowników do karty graficznej, z którym PhysX jest zintegrowane?
-
Karta graficzna to GeForce GTX 260 896 MB. System Win XP SP3 Home Edition.
Jak instaluję cały pakiet to sterowniki i inne dodatki instalują się prawidłowo, ale instalacja PhysyX'a kończy się niepowodzeniem.
Jak instaluję cały pakiet to sterowniki i inne dodatki instalują się prawidłowo, ale instalacja PhysyX'a kończy się niepowodzeniem.
- seba86mu
Odinstaluj sterowniki karty graficznej (również pakiet PhysX) z "Dodaj lub usuń programy" w Panelu sterowania.
Po zakończeniu deinstalacji uruchom ponownie komputer.
Teraz zainstaluj program -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, którym usuń informacje instalatorów wszystkiego co związane z NVIDIA (odszukaj i usuń również PhysX, jeżeli będzie).
Uruchom ponownie komputer.
Teraz zainstaluj pakiet -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Po zakończeniu deinstalacji uruchom ponownie komputer.
Teraz zainstaluj program -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, którym usuń informacje instalatorów wszystkiego co związane z NVIDIA (odszukaj i usuń również PhysX, jeżeli będzie).
Uruchom ponownie komputer.
Teraz zainstaluj pakiet -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
- greh
- Kontaktowanie:
Wszystkie poprawki zainstalowane?
Jaki SP?
Windows oryginał czy jaka przeróbka typu MX8?
Jaki SP?
Windows oryginał czy jaka przeróbka typu MX8?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
- seba86mu
Falder, jeżeli usunięcie informacji instalatora programem Windows Installer CleanUp Utility i instalacja pakietu sterowników ForceWare 295.73, czyli tak jak napisałem w poprzednim poście nie pomoże, to zrób tak:
Wejdź w:
Start -> Uruchom -> wpisz: regedit
Przejdź do klucza:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ User Shell Folders
W sekcji z prawej strony kliknij prawym przyciskiem myszy na wpisie Common Administrative Tools
Wybierz Modyfikuj, a w polu Dane wartości: wklej:
%ALLUSERSPROFILE%\Menu Start\Programy\Narzędzia administracyjne
Kliknij Ok, zamknij edytor rejestru i uruchom ponownie komputer.
Teraz spróbuj zainstalować sterowniki 295.73 ponownie.
Wejdź w:
Start -> Uruchom -> wpisz: regedit
Przejdź do klucza:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ User Shell Folders
W sekcji z prawej strony kliknij prawym przyciskiem myszy na wpisie Common Administrative Tools
Wybierz Modyfikuj, a w polu Dane wartości: wklej:
%ALLUSERSPROFILE%\Menu Start\Programy\Narzędzia administracyjne
Kliknij Ok, zamknij edytor rejestru i uruchom ponownie komputer.
Teraz spróbuj zainstalować sterowniki 295.73 ponownie.
-
greh, wszystkie poprawki mam zainstalowane, Windows jest oryginalny, a service packa podałem w poprzednim poście.
seba86mu, zaraz wypróbuję twoje metody, ale zanim to zrobię chciałem zauważyć jedną rzecz: pod User Shell Folders nie mam Common Administradive Tools, one są pod Shell Folders. Co w takiej sytuacji zrobić?
seba86mu, zaraz wypróbuję twoje metody, ale zanim to zrobię chciałem zauważyć jedną rzecz: pod User Shell Folders nie mam Common Administradive Tools, one są pod Shell Folders. Co w takiej sytuacji zrobić?
- seba86mu
Falder pisze:pod User Shell Folders nie mam Common Administradive Tools, one są pod Shell Folders. Co w takiej sytuacji zrobić?
Rzeczywiście, pomyłka, zrób dokładnie to samo w kluczu Shell Folders.
-
Po odinstalowaniu sterowników NVIDIA i ponownym uruchomieniu komputera, system nie chciał wystartować. Po ekranie ładowania systemu z logo Windows pojawiał się czarny obraz i komputer zawieszał się. To samo działo się w różnych wersjach trybu awaryjnego. Jedynie tryb z obsługą VGA logował się do systemu, ale nic nie dało się zrobić, bo mysz i klawiatura były nieaktywne. Próbowałem naprawiać system korzystając z płyty instalacyjnej, ale nic to nie dało i byłem zmuszony sformatować twardy.
Nie mam pojęcia dlaczego się tak stało, ale teraz to i tak nie ma już znaczenia.
Mimo wszystko dzięki za wsparcie.
Nie mam pojęcia dlaczego się tak stało, ale teraz to i tak nie ma już znaczenia.
Mimo wszystko dzięki za wsparcie.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
W trybie VGA trzeba było włączyć obsługę myszki i klawiatury w BIOSie (USB Keyboard/Mouse Support).
-
Na pewno to zapamiętam 

-
- Reklama