Plik ... jest skrzyżowany w jednostce alokacji

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
Arcadio Morello

Użytkownik

Post21 mar 2013, 13:27

Witam,
Po wyczyszczeniu komputera i włączeniu go (wcześniej został całkowicie wyłączony z prądu) po uruchomieniu systemu Windows XP komputer się zrestartował. Zaraz po zalogowaniu. Sprawdzałem wcześniej wszystkie kości RAM Mem Testem i wykazało O błędów. Po restarcie włącza się sprawdzenie spójności danych na dysku D. Na tym dysku mam zainstalowany system WIN XP. Dochodzi do 65% i pokazuje się taki tekst: "Plik \WINDOWS\DUMP7089.tmp jest skrzyżowany w jednostce alokacji 1163882". Skąd ten błąd się bierze? Wiem, że trzeba usunąć ten plik. Tylko jak?
Czy błąd Plik ... jest skrzyżowany w jednostce alokacji jest powiązany z np. wadliwą pamięcią RAM? Czy to poważny błąd ten: Plik ... jest skrzyżowany w jednostce alokacji?
Proszę o pomoc

-- 20 mar 2013, 18:48 --

Przed chwilą poszło dalej, aż do 100% po tym włączył się ekran powitalny i zaraz po tym komputer się zrestartował i tak po kilka razy restart komputera -> uruchomianie Windows -> sprawdzanie spójności danych, aż go wyłączyłem ręcznie...
Co może być przyczyną takich restartów komputera? Uszkodzony: dysk twardy, kości RAM?

-- 21 mar 2013, 14:27 --

Pomoże ktoś? :think:

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post21 mar 2013, 21:51

Daj smart dysku twardego (program hd tune zakładka Health) to jedno, a drugie zastanawiam się co robi tam ten plik, więc sprawdź komputer antywirusem.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”