Po chwili od załączenia systemu, komputer nie reaguje
-
Po chwili od załączenia systemu, komputer nie reaguje
Witajcie
Jak już wiecie przyszedł informatyk i powiedział "W tym komputerze najprawdopodobniej spaliła sie płyta główna"
Tylko ze informatyk użył słowa najprawdopodobniej... Powiedzcie mi jak samemu bede mógł to stwierdzić? Bo oddanie komputera do ekspertyzy kosztuje 60zł a ja za 100zł+ mam juz używaną z allegro płyte główną... Czy moglibyście mi pomóc?
Jak już wiecie przyszedł informatyk i powiedział "W tym komputerze najprawdopodobniej spaliła sie płyta główna"
Tylko ze informatyk użył słowa najprawdopodobniej... Powiedzcie mi jak samemu bede mógł to stwierdzić? Bo oddanie komputera do ekspertyzy kosztuje 60zł a ja za 100zł+ mam juz używaną z allegro płyte główną... Czy moglibyście mi pomóc?
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, 19:22 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem tytuł
Powód: zmieniłem tytuł
- me@djohnsc
Sprawdzenie przyczyny usterki.
A co się dzieje z komputerem? Nie włącza się? Jakieś dźwięki wydaje? Opisz dokładnie problem!
Moim zdaniem, jedynie można sprawdzić, czy pyta główna jest uszkodzona, wsadzając inną xD
Moim zdaniem, jedynie można sprawdzić, czy pyta główna jest uszkodzona, wsadzając inną xD
-
To tak komputer włącza sie wszystko ładnie piękie ładuje sie system... I teraz po 4-5 minutach od włączenia systemu następuje zablokowanie ikon czyli ze nawet jak klikne w mój komputer to i tak sie nie otworzy tak samo programy... jednym słowem dead... I nie wiem co jest dokładnie
- me@djohnsc
hehe, i Ci ten "informatyk" powiedział że prawdopodobnie spaliła się płyta główna? Jakby tak się stało to z tego co wiem komputer by się w ogóle nie załączył.
Moim zdaniem, to wina wirusa. Daj log z combofix => Użytkowanie programu Combofix
Moim zdaniem, to wina wirusa. Daj log z combofix => Użytkowanie programu Combofix
-
- Kontaktowanie:
no to chyba jakiś wir, coś z eksploratorem
daj logi z combofix i hijack this
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
o ile zdołasz włączyć
i spróbuj jak zablokują ci się ikony wywołać menadżer zadań ctrl+alt+delete i zakończyć proces explorer.exe a następnie plik nowe zadanie(uruchom) i wpisz explorer.exe
daj logi z combofix i hijack this
o ile zdołasz włączyć
i spróbuj jak zablokują ci się ikony wywołać menadżer zadań ctrl+alt+delete i zakończyć proces explorer.exe a następnie plik nowe zadanie(uruchom) i wpisz explorer.exe
Pozdrawiam, koleś git
-
koleś git już tak próbowałem ale co szkodzi jeszcze raz spróbować?? Dzisiaj dam loga
me@djohnsc nie mów mi jak to obsługiwać bo taki głupi to ja nie jestem!!
####Połączono Posty####
Ale to wydaje mi się ze nie może być przyczyną wirusa
Przecież mam noda32
me@djohnsc nie mów mi jak to obsługiwać bo taki głupi to ja nie jestem!!
####Połączono Posty####
Ale to wydaje mi się ze nie może być przyczyną wirusa
Przecież mam noda32
Ostatnio zmieniony 23 maja 2009, 18:10 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączyłem posty, poprawiłem pisownię
Powód: połączyłem posty, poprawiłem pisownię
-
- Kontaktowanie:
używaj funkcji edytuj
żaden anti-virus nie jest idealny, ja miałem nortona 2009 to przepuścił mase wirów, i to wszystko siedziało w symantec live update, teraz mam kaspersky'ego 7.0.125 i jest ok. Ale nigdy nie można polegać wyłącznie na ochronie anti-virusa.
żaden anti-virus nie jest idealny, ja miałem nortona 2009 to przepuścił mase wirów, i to wszystko siedziało w symantec live update, teraz mam kaspersky'ego 7.0.125 i jest ok. Ale nigdy nie można polegać wyłącznie na ochronie anti-virusa.
Pozdrawiam, koleś git
-
Re: Sprawdzenie przyczyny usterki.
macie:Panowie combofix mi nie działa nie wiem co sie stało...
Kod: Zaznacz cały
http://wklej.org/id/94581/
-
- Kontaktowanie:
jak to nie działa, co się pokazuje ? raz też myślałem że nie działa, a musiałem chwilę poczekać
Pozdrawiam, koleś git
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zmień mu nazwę na inną, nawet beznadziejną.
-
wiecie co? To chyba jednak nie wina systemu bo jak wlaczam komputer to nieraz wlacZA sie monitor nie raz nie nie wiem co jest? Pomozcie!
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Sprawdź kondensatory na płycie głównej na obecność spuchnięć i wylań
-
właśnie nie ma czegoś takiego
Nie jest wypukłe bo sprawdzałem przed chwila zaraz pokaże ci zdjęcia może ty to ocenisz:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników[
Trochę słabej jakości te zdjęcia są
Nie jest wypukłe bo sprawdzałem przed chwila zaraz pokaże ci zdjęcia może ty to ocenisz:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników[
Trochę słabej jakości te zdjęcia są
Ostatnio zmieniony 23 maja 2009, 21:16 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiłem pisownię, usunąłem znaczniki img ponieważ zdjęcia są za duże
Powód: poprawiłem pisownię, usunąłem znaczniki img ponieważ zdjęcia są za duże
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Czy możesz pożyczyć inny zasilacz i na nim potestować sytuację?
Z programu Everest Ultimate podaj odczyt z czujników (w programie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników).
Z programu Everest Ultimate podaj odczyt z czujników (w programie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników).
-
właśnie chodzi oto ze zasilacz jest na 100% sprawny bo był informatyk i przyniusł zasilacz.... jakiegoś mustanga 350wat i tez tam nie działało to... Ekspertyza kosztuje 60 zł troche duzo... Jak myślisz jak bym poszedł do serwisu to by mi sprawdzili czy ta płyta jest zepsuta,spalona??
-
- Reklama