Po formacie i instalacji sterowników nie mam dźwięku
-
Nie mam w gałęzi tego wpisu.
- seba86mu
Czy instalacja sterownika do chipsetu płyty głównej, który podałem na początku przebiegła poprawnie ? To ważne.
W taki razie od razu spróbuj jeszcze raz zainstalować sterownik do karty dźwiękowej.
Czy w Menadżerze Urządzeń masz jakieś żółte znaki zapytania bądź wykrzykniki ? Jeżeli tak, to w jakich pozycjach ?
W taki razie od razu spróbuj jeszcze raz zainstalować sterownik do karty dźwiękowej.
Czy w Menadżerze Urządzeń masz jakieś żółte znaki zapytania bądź wykrzykniki ? Jeżeli tak, to w jakich pozycjach ?
-
Tak przebiegła bez żadnych komplikacji. Nie mam żadnych żółtych wykrzykników.
Po instalacji poleconego mi przez Ciebie sterownika nadal nic.
Po instalacji poleconego mi przez Ciebie sterownika nadal nic.
- seba86mu
Czy instalacja sterownika podanego przez XMan-a też nie pomaga ? -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Karta dźwiękowa w ogóle włączona jest w BIOS-ie ?
Karta dźwiękowa w ogóle włączona jest w BIOS-ie ?
-
Re: Po formacie i instalacji sterowników nie mam dźwięku
seba86mu pisze:Czy instalacja sterownika podanego przez XMan-a też nie pomaga ? -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
No właśnie z tym plikiem mam problemy. Instalowało, przestało i nie da się go usunąć raz a porządnie...
Tak, włączona.
- seba86mu
adamo1992 pisze:Instalowało, przestało i nie da się go usunąć raz a porządnie...
Spróbuj usunąć w trybie awaryjnym.
Aby uruchomić tryb awaryjny, naciskaj klawisz F8 przed rozpoczęciem ładowania systemu.
- adax
Przeczyść komputer TuneUpem, ponadto wgraj stery od dźwięku wmuszając te które powiedziano już w ten rozmowie w menadżerze urządzeń. Gdy odinstalujesz to co teraz masz, powinno wyskoczyć nieznane urządzenie o nazwie: Nieznane urządzenie audio i to w nim załaduj te sterowniki. Sprawdź czy trzeszczenie występuje w innych OS, np. w Ubuntu odpalone w livecd. 

Pozdrawiam! adax| TechNet Member
- XMan
Sprawdż jeszcze deinstalację poprzednich sterowników + czyszczenie komputera oraz instalację nowych sterowników
w trybie awaryjnym.
w trybie awaryjnym.
-
Xman dzięki udało mi się za Twoją pomocą wyrzucić i zainstalowac na nowo sterowniki. Lecz nadal dźwięk jest taki jaki był 

- XMan
Na odległość trudno przewidzieć i pomóc.
Nie wiem czy zainstalowałeś prawidłowo wszystkie sterowniki ?
Często są w Zip-ie i trzeba odpowiednio zainstalować - po rozpakowaniu wyszukujesz instalkę, instalujesz i restartujesz komputer.
Jeżeli w Menedżerze urządzeń nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania to będzie świadczyć o tym że sterowniki zostały zainstalowane.
Odinstaluj PPM / prawym przyciskiem myszki / w Menedżerze urządzeń kartę dżwiękową, zrestartuj komputer i włącz ją ponownie.
Jeszcze :
1. sprawdż głośniki podłączając do innego gniazda / jeżeli jest taka możliwość, ja mam /.
2. sprawdż czy głośniki nie są uszkodzone np. na innym komputerze lub podłączając inne.
3. sprawdż na słuchawkach.
Dodatkowo sprawdż dokładnie wszystkie ustawienia w Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio.
Przesyłam kilka screenów :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tak jest u mnie - u Ciebie będzie inna karta dżwiękowa.
Trzeci screen - Głośniki -> Ustawienia głośników -> Wolnostojące głośniki stereo
- lub sprawdż inne / nie wiem jakie masz /.

Nie wiem czy zainstalowałeś prawidłowo wszystkie sterowniki ?
Często są w Zip-ie i trzeba odpowiednio zainstalować - po rozpakowaniu wyszukujesz instalkę, instalujesz i restartujesz komputer.
Jeżeli w Menedżerze urządzeń nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania to będzie świadczyć o tym że sterowniki zostały zainstalowane.
Odinstaluj PPM / prawym przyciskiem myszki / w Menedżerze urządzeń kartę dżwiękową, zrestartuj komputer i włącz ją ponownie.
Jeszcze :
1. sprawdż głośniki podłączając do innego gniazda / jeżeli jest taka możliwość, ja mam /.
2. sprawdż czy głośniki nie są uszkodzone np. na innym komputerze lub podłączając inne.
3. sprawdż na słuchawkach.
Dodatkowo sprawdż dokładnie wszystkie ustawienia w Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio.
Przesyłam kilka screenów :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Tak jest u mnie - u Ciebie będzie inna karta dżwiękowa.
Trzeci screen - Głośniki -> Ustawienia głośników -> Wolnostojące głośniki stereo
- lub sprawdż inne / nie wiem jakie masz /.
-
XMan pisze:Na odległość trudno przewidzieć i pomóc.![]()
Nie mam żółtych wykrzykników.
XMan pisze:
Znaczy ja mam podłączone głośniki do wieży, jak włączam np płytę dźwięk jest w porządku, czyli wadliwość sprzętu odpada.
XMan pisze:3. sprawdż na słuchawkach.
Identycznie jak w głośnikach
P.S patrzyłem screeny u Ciebie i u mnie jest identycznie.
- XMan
Znaczy ja mam podłączone głośniki do wieży, jak włączam np płytę dźwięk jest w porządku
Czyli z komputerem jest wszystko OK.

Problem jest z wieżą tzn. z podłączeniem, może wystarczy inaczej podłączyć.
Tu już nie pomogę - musisz sam kombinować.

-
nie,nie,nie.
Chodziło mi że mam podłączonego kompa do wieży. I jak do wieży wkładam płytę jest wszystko ok, czyli bez ingerencji komputera.
Chodziło mi że mam podłączonego kompa do wieży. I jak do wieży wkładam płytę jest wszystko ok, czyli bez ingerencji komputera.
- XMan
A jak podłączysz głośniki bezpośrednio do komputera to głos jest czysty ?
Jeżeli tak to problem jest nie z komputerem tylko z wieżą.
Podłączenie komputer -> wieża.
Sprawdzałeś zmianę ustawień w panelu sterowników lub w tym miejscu :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeżeli tak to problem jest nie z komputerem tylko z wieżą.
Podłączenie komputer -> wieża.
Sprawdzałeś zmianę ustawień w panelu sterowników lub w tym miejscu :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Ale jak podłącze słuchawki, to tez dźwięk nie jest czysty.
Tak sprawdzałem.
P.S Boję się że to karta dźwiękowa się popsuła...
Tak sprawdzałem.
P.S Boję się że to karta dźwiękowa się popsuła...

-
- Reklama