Po nagraniu filmu na płytę obraz się zacina

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
ZiNGO

Użytkownik
Kontaktowanie:

Post04 kwie 2009, 10:17

witam. moja znajoma ma taki problem z kamerą (Sony dcr hc23e) że jak nagrywa na płyty wszelkiego rodzaju filmy to się zacina jak oglada. Jak podłączy do telewizora, komputera to wszystko ładnie jest nie zacina się, a jak nagrywa na płytę to sie zacina. Co może być przyczyną?

Może nie tak się zacinają jak po nagraniu na płytę, podczas oglądania są momenty jakby ktoś przyspieszył. Tak się automatycznie nagrywa.

Wiadomość od mojej kumpeli ;)
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2009, 12:36 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniłem tytuł
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Problem z kamerą

Post04 kwie 2009, 11:03

Gdzie ogląda? Jak na stacjonarnym odtwarzaczu, to być może ma on problemy z obsługą tych płyt. Jeżeli nagrywa na plusach (DVD+R), to niech spróbuje na minusach. Albo niech spróbuje zmienić format podczas przegrywania na komputerze.
Jeżeli używa DVD+(-)RW, to niech spróbuje nagrać na płycie jednokrotnego zapisu.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
ZiNGO

Użytkownik
Kontaktowanie:

Problem z kamerą

Post04 kwie 2009, 11:15

zmienić format podczas przegrywania? o co chodzi?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Janusz_1956

Użytkownik

Post10 maja 2009, 21:56

Miałem ten sam problem i w moim przypadku pomogło zmniejszenie prędkości nagrywania na max 4X.

• Reklama

Wróć do „Problemy”