Po nagraniu filmu odtwarzacz DVD nie widzi płyty
- Dr.Dre
Po nagraniu filmu odtwarzacz DVD nie widzi płyty
Witam,mam problem nagrywam jakiś film na płytkę DVD-R programem Nero 7 biorę utwórz dysk dvd z danymi,film się nagrywa u mnie na kompie działa,a na moim DVD nie odtwarza w ogóle nie widać filmu płyta jest pusta na dodatek jak odwrócę płytę to widzę że jest wypalona czyli nagrana... pomocy.DVD na 100 % odtwarza ten format czyli .avi
Ostatnio zmieniony 21 lis 2010, 12:13 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu
Powód: korekta tytułu tematu
- lewy
Nagrywarka DVD
Odtwarzacze nie lubią jak płyta była nagrywana ze zbyt dużą prędkością. Zmniejsz prędkość nagrywania do np 4x lub 6x, zwłaszcza jak to słabej jakości płyta.
- lewy
Nagrywarka DVD
ojojoj, nie dobrze, to 2x (żartuję).
Dobre te płytki są? I jak Masz problem na DVD+R to zobacz DVD-R lub na odwrót. +R mają zaletę, że tam więcej pierdółek można wsadzić dodatkowych ale to też może robić problemy. -R chyba mają mniejszą korekcję, ale i to może być wadą.
Dobre te płytki są? I jak Masz problem na DVD+R to zobacz DVD-R lub na odwrót. +R mają zaletę, że tam więcej pierdółek można wsadzić dodatkowych ale to też może robić problemy. -R chyba mają mniejszą korekcję, ale i to może być wadą.
- Dr.Dre
Nagrywarka DVD
próbowałem + i - to samo płyty Philipsa.
- lewy
Nagrywarka DVD
hmm, Hyuston mamy problem.
Nie wiem czy wiesz, ale Philips to chińczyki, starego dobrego Philipsa już dawno nie ma, tamci kupili markę aby móc jakieś swoje badziewie poza zakazem eksprtowym na zachód pchać swoje TV (ta firma dostała zakaz ale obeszli to marką Philips).
Dobra OTa zasadziłem, teraz coś sensownego. Czy od kogoś płyta nie robi problemów? Czy poprzednio nagrywane płyty nie robiły problemów?
Nie wiem czy wiesz, ale Philips to chińczyki, starego dobrego Philipsa już dawno nie ma, tamci kupili markę aby móc jakieś swoje badziewie poza zakazem eksprtowym na zachód pchać swoje TV (ta firma dostała zakaz ale obeszli to marką Philips).
Dobra OTa zasadziłem, teraz coś sensownego. Czy od kogoś płyta nie robi problemów? Czy poprzednio nagrywane płyty nie robiły problemów?
- Dr.Dre
Nagrywarka DVD
Jak puszczam jakiś stary film ( co nagrywałem pół roku temu ) to działa normalnie odtwarza więc w czym jest problem 

- lewy
Nagrywarka DVD
Może laser się rozregulował (jak pędzel malarza
) albo coś źle rozpoznaje płyty. Ewentualnie daje za dużą moc wypalania na laser.
Najpierw bym więc strzelił aktualizację firmware nagrywarki.

Najpierw bym więc strzelił aktualizację firmware nagrywarki.
- Dr.Dre
Nagrywarka DVD
hmm ja jak kupowałem tą nagrywarkę to tylko nero 7 dostałem do niej nic innego.Nagrywarkę mam Samsung SH-S202N
- lewy
Nagrywarka DVD
A w sumie zobacz innym programem, pełno tego za free jest.
- Dr.Dre
Nagrywarka DVD
próbowałem BurnFree czy jakoś tak i Ashampo Studio czy jakoś tak
.Też właśnie myślałem że to winna programu 

- lewy
Nagrywarka DVD
(Nie) kończą mi się pomysły. Mamy kolejne możliwości: ASPI i reinstalacja nagrywarki. Masz może DVD ale RW do testów?
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Nagrywarka DVD
Ja dawniej miałem podobnie mimo że dvd odtwarzało avi film nie działał, spróbuj jakiś pewniejszy format typu Vob
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Dr.Dre
Nagrywarka DVD
mam tylko CD-RW (TDK),teraz mi się przypomniało że jak nagrywałem np innym programem to wchodziło,ale była tylko okładka filmu czyli zdjęcie...
- lewy
Nagrywarka DVD
W sumie przydałaby się taka płytka, wiadomo taniej się sprawdza efekty.
Może inaczej zróbmy, najpierw wszystko co się da a potem spróbuj nagrać. Wiesz gdzie jest menedżer urządzeń?
Może inaczej zróbmy, najpierw wszystko co się da a potem spróbuj nagrać. Wiesz gdzie jest menedżer urządzeń?
-
- Reklama