Po zmianie rozdzielczości ekranu nie mogę uruchomić systemu

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
maniekOSG

Użytkownik

Post26 lut 2013, 14:54

Mam problem tego typu :
Pobralem ostatnio jedna grę , odpalilem ja po czym wyskoczył mi komunikat taki jak w temacie. Wiem z czym to sie wiąże więc postanowiłem zresetowac komputer i zmienić rozdzielczość gry , lecz okazało sie , ze mój komputer zapamiętał ta rozdzielczość. Teraz po oddaleniu komputera wyskakuje mi jedynie komunikat i czarny ekran. Mam windowsa 8 a posta tego pisze z tableta.

Problem tkwi w tym , że nie mogę zmienić rozdzielczości ekranu , nie mając "wizji" na niego. Nie wiem co z tym zrobić i czy mogę zresetować w jakiś sposób ustawienia. :sciana:
Ostatnio zmieniony 26 lut 2013, 16:52 przez seba86mu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korekta tytułu.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Cannot display this video mode , change computr dusplay

Post26 lut 2013, 16:52

maniekOSG pisze:Pobralem ostatnio jedna grę

Co to za gra i skąd ją pobrałeś ?

Spróbuj uruchomić system w trybie awaryjnym.
Naciskaj klawisz F8 przed rozpoczęciem ładowania systemu.

maniekOSG

Użytkownik

Post26 lut 2013, 17:30

Star wars : the old republic - z oficjalnej strony. To może tak , doszedłem do tego , że jeżeli wejdę w tryb awaryjny za pomocą F8 to mogę zrobić coś takiego jak "odśwież komputer" , co prawdopodobnie ( na 99% ) rozwiąże mój problem , jednak dostaje jedynie komunikat , że mam " Włożyć nośnik instalacyjny lub odzyskana systemu windows aby kontynuować ". Nie posiadam płyty do windowsa , podobnie z tą do odzyskiwania systemu. Powinienem je mieć i skąd je nabyć ? ( Windowsa wgrała mi osoba , która składała mi komputer ).

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post26 lut 2013, 18:28

maniekOSG pisze:że jeżeli wejdę w tryb awaryjny za pomocą F8 to mogę zrobić coś takiego jak "odśwież komputer"

W trybie awaryjnym odinstaluj sterownika karty graficznej, po czym spróbuj uruchomić tryb normalny, gdzie zainstalujesz sterownik ponownie.

• Reklama

Wróć do „Problemy”