Witam,
w 2012r zarejestrowałam się na Pobieraczek.pl, dziś dostałam rachunek na prawie 100zł,
dosłownie mam zapłacić za zalogowanie się na 5min i właściwie nie skorzystanie z ich usług? Przesyłam treść e-maila który od nich otrzymałam,obawiam się że jak zapłacę będą chcieli kolejnych przelewów i szczerze mówiąc nie wiem co mam zrobić...
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc
Paulina Kołodziejczyk
Biuro Windykacji Prawnej <no-reply@pobieraczek.pl>
31.03 (2 dni temu)
do mnie
Eller Service S.C.
Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska
Al. Niepodległości 658/3
81-854 Sopot
NIP 584-265-87-31, REGON 220665002 Biuro Windykacji Prawnej Sopot, 31.03.2013
PAULINA KOŁODZIEJCZYK
OSTATECZNE PRZEDSĄDOWE WEZWANIE DO ZAPŁATY
Szanowna Pani
W związku z brakiem uiszczenia należnej płatności wskazanej w treści ZAWIADOMIENIA, PRZEDSĄDWOWEGO WEZWANIA DO ZAPŁATY z dnia 2012-11-27, (Sygnatura sprawy: PWDZK/20120314/2240311) niniejszym zawiadamiam, iż Wspólnicy Eller Service s.c. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska z siedzibą w Sopocie, Al. Niepodległości 658/3, właściciele serwisu Pobieraczek.pl, korzystając z usług Kancelarii Konsens S.A. podjęli skuteczne działania prawne w celu wyegzekwowania od Pani zaległej należności za zamówioną usługę w wysokości 94,80 zł. Wspólnikom Spółki przysługuje wobec Pani roszczenie odszkodowawcze z tytułu niewywiązania się przez Panią z warunków zawartej umowy (§ 4 ust.1 Regulaminu świadczenia usług "Usenet" z dnia 16.04.2010). Jednocześnie informuję, iż w przypadku skierowania sprawy na drogę postępowania sądowego, Wspólnicy Eller Service s.c. wystąpią o zasądzenie od Pani kwoty kary umownej w wysokości 308,87 zł tytułem nie wywiązania się przez Panią z warunków zawartej umowy.
Dnia 14.03.2012 o godzinie 15:34:31 przy użyciu stacji roboczej o adresie IP: 83.26.105.166 zamówiła Pani w serwisie Pobieraczek.pl usługę dostępu do serwerów Usenet w pakiecie Pobieraczek5 i pomimo wysłanych wezwań do wywiązania się z warunków zawartej umowy, zamówiona usługa nie została do dnia dzisiejszego w sposób całkowity opłacona. Nie budzi żadnej wątpliwości fakt, że pomiędzy Panią a Wspólnikami Eller Service S.C. doszło do zawarcia umowy na mocy ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204). Podczas rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl oświadczyła Pani, iż zapoznała się oraz w całości zaakceptowała postanowienia obowiązującego regulaminu świadczenia usług "Usenet". W razie niezadowolenia z usługi miała Pani obowiązek w ciągu 10 dni odstąpić od zawartej umowy i zrezygnować z przygotowanego dla Pani konta, pod rygorem obowiązku uiszczenia kary umownej stanowiącej równowartość 100 USD, ustalanej według średniego kursu NBP z pierwszego dnia miesiąca wymagalności roszczenia odszkodowawczego (§ 6 ust. 3 Regulamin świadczenia usług "Usenet" z dnia 16.04.2010).
Na dzień 31.03.2013 kwota 94.80 zł w sposób całkowity nie została wniesiona. W związku z powyższym po raz ostatni wzywam Panią do natychmiastowej dobrowolnej zapłaty długu powstałego wskutek zamówienia usługi Pobieraczek5 (12 miesięczny pakiet) w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od otrzymania niniejszego wezwania. W przypadku niedokonania wskazanej płatności, sprawa zostanie bez kolejnego wezwania przekazana na drogę postępowania sądowego.
Wszelkie wpłaty należy kierować na następujący rachunek bankowy:
Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Adres odbiorcy: Al. Niepodległości 658/3, 81-854 Sopot
Tytuł przelewu: OWE/20120314/2240311
Gotowy blankiet wpłaty może Pani wygenerować pod adresem Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W sytuacji braku wpłaty wyżej wymienionej kwoty informacja o zadłużeniu może zostać ujawniona w Biurze Informacji Gospodarczej, na podstawie Ustawy z dnia 9 kwietnia 2010 r. o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych (Dz.U. Nr 81, poz. 530).
Jednocześnie informujemy, że dłużnicy notowani w Biurze Informacji Gospodarczej, zgodnie z art. 24 ust. 2 Ustawy, mają utrudniony dostęp do usług finansowych (kredytów, leasingu, sprzedaży ratalnej), usług telekomunikacyjnych i multimedialnych (możliwość kupna telefonu w abonamencie, zawarcia umowy na szerokopasmowy dostęp do Internetu, telewizję kablową i satelitarną), wynajmu nieruchomości (np.: mieszkania, biura, magazynu, placu) i wielu innych.
Dowód wpłaty oraz wszelkie pytania proszę kierować na adres poczty elektronicznej: windykacja@pobieraczek.pl
W przypadku pytań proszę o kontakt:
tel. 58 553 20 00, fax: 58 553 21 00
Z poważaniem,
Marek Jaworski
Biuro Windykacji Prawnej
Pobieraczek - płacić?
-
Pobieraczek - płacić?
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2013, 15:30 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: usunąłem dane, nikt ich nie musi znać ;) //edycja tytułu
Powód: usunąłem dane, nikt ich nie musi znać ;) //edycja tytułu
- me@djohnsc
PROBLEM Z POBIERACZKIEM
Nic nie musisz płacić, możesz bez obaw olać sprawę. Tutaj Masz obszerny artykuł na ten temat napisany przez Panią Adwokat -> pobieraczek.pl odstąpienie od umowy. Płacić czy nie? 

-
Pobieraczek - płacić?
BARDZO DZIĘKUJE.
PAULINA
PAULINA
-
- Reklama