Płyta główna : Gigabyte GA-M68SM-S2 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Procesor : Amd 64 x2 4400+
Pamięci : 2x1GB Patriot (800Mhz)
Karta graficzna : MSI Radeon HD3870 OC Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zasilacz : Cheftec GPS-450AA-101A ATX 450W Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dysk : WD 500GB
OS : Aktualnie Windows 7 64bit ale na XP ten problem również występował.
Sterowniki : Aktualnie MSI Graphics Driver 8.66RC7 ale problem występował również na tych od ATI
A więc problem to wyłączanie się karty graficznej podczas gry i wyświetlanie na monitorze komunikatu "VGA NO SIGNAL" karta podczas stability test programem FurMark nie przekraczało 70 stopni. Podczas gry rzadko przekracza 50 stopni. Problem jest dość specyficzny bo występuje póki co w jednej grze o nazwie Dragon Age. Gra którą posiadam została również zainstalowana na innym komputerze i ten problem nie miał miejsca. Bez względu na to ile gram problem najczęściej występuje w określonych lokacjach, reinstal gry nic nie daje. Gry takie jak MAFIA II czy MoH MW chodzą bez większych problemów. Instalowałem również wersje gry z innego źródła i problem pozostał co prawda zaczął występować również w innych lokacjach, ale problem pozostał ten sam. Głos jest, dysk pracuje, komputer działa normalnie mam nawet wrażenie że mogę poruszać postacią (tak mi sie wydaje).
Czy to może być wina zasilacza ?
Czy to raczej wina karty graficznej ?
Czy moze innego podzespołu ?
Za jakąkolwiek pomoc z góry dziękuje

Pozdrawiam adamo223
Btw. nie jestem pewny do jakiego działo to się nadaje wiec umieściłem to tutaj