Pojawianie się dźwięków programów w tle podczas nagrywania

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
Senseji

Użytkownik

Post04 gru 2012, 18:36

Witam Wszystkich serdecznie.

Od pewnego czasu (jakieś 4-5 miesięcy) mam problem z dźwiękiem dotyczy on tego ,że gdy rozmawiam na TS słychać moje wszelkie dźwięki z komputera ( Radio, winamp, gg, gry itp.)
Pozatym gdy chce coś nagrać Frapsem (głównie nagrywam Let's Playe) To jest mi potrzebny mikrofon do tego... znaczy komentarz głosowy do gry. Gdy odpalam nagrywanie mam wrażenie jakby dźwiek zbierany przez mikrofon nakładał się na dźwięk puszczany przez grę przez co wychodzi ciągły szum zagłusząjący rodowitą ścieżkę gry.

Karta dźwiękowa którą mi pokazuje program Everest to HD Audio rear Output a mikrofon mi pokazuje w ustawieniach HD Audio rear Input.
Sterowniki o ile to są do tego bo sie nie znam na tym zbytnio to VIA HD Audio Deck v. 6.10

Tutaj na dole pokazuje wam linki do pokazu tego dziwnego dźwięku podczas rozmowy na ts. Dzieje sie tak jak nacisne hotkey w celu powiedzenia czegoś. Podobnie jest we frapsie.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Naturalnie odpada możliwość że to mikrofon stojący obok głośnika niema takiej mozliwości wszystko sie dzieje na słuchawkach

A tutaj screen z ustawień dźwiękowych oraz wyglądu panelu sterowników.

Dodam także ,że jak podłączam sprzęt do frontowego wejścia to mi do w ogóle nie wykrywa mikrofonu, zaznaczę ,że mam tak od momentu gdy kupiłem komputer

W razie jakichkolwiek potrzeb nowych screenow czy czegoś podobnego piszcie
Wszelka pomoc będzie doceniona win

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post04 gru 2012, 18:57

Przeinstalowywałeś sterowniki? Jeśli nie to podaj nazwę płyty głównej z programu cpu-z zakładka mainboard.

Awatar użytkownika
Senseji

Użytkownik

Post04 gru 2012, 19:11

Powiem Ci że nigdy nie bawiłem się w ruszanie sterowników bo uważam ,że to jest rosyjska ruletka, raz coś zrobie i pomoże ,a za drugim razem bedzie wymagana eutanazja w postaci formata.

A tutaj załączam screena z programu o ,którym mówiłes.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post04 gru 2012, 19:17

Sprawdz ten sterownik:

po sciagnieciu wypakuj i uruchom instalator.

Awatar użytkownika
Senseji

Użytkownik

Post04 gru 2012, 19:40

po zainstalowaniu działało z cichszym nieco szumem i po chwili mikrofon przestał działać całkowicie gdy probowałem przełożyć do przedniego gniazda.

-- 04 gru 2012, 20:40 --

ok już naprawiłem ,lecz nie rozwiązuje to problemu szumu i "przebicia" dźwięku

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post04 gru 2012, 19:53

Senseji pisze:Dodam także ,że jak podłączam sprzęt do frontowego wejścia to mi do w ogóle nie wykrywa mikrofonu, zaznaczę ,że mam tak od momentu gdy kupiłem komputer

A jak podłączysz słuchawki w przednim panelu to słychac cos? Sprawdzałeś czy ten frontowy panel jest podłączony?

Co do szumu w nagraniach najlepszym wyjsciem byłoby kupienie mikrofonu na usb, sam nagrywam i wiem ze to jest najlepsze wyjscie aby wyeliminowac łatwo szumy po nagrywaniu frapsem :)

Awatar użytkownika
Senseji

Użytkownik

Post04 gru 2012, 20:04

Mi te szumy tak nie przeszkadzają najbardziej denerwujące jest to przebicie... nie moge sie praktycznie na ts odzywac gdy mam wlaczone dzwieki w grze

-- 04 gru 2012, 21:04 --

Ok więc tak poszperałem troche w tym i odkrylem ze przy odznaczonym mikrofonie i wlaczonym miks stereo nagrywam we frapsie bez szumu i to jest dla mnie najwazniejsze do gier moge wylaczac ten dzwiek w grze. Ten uaktualniony sterownik przydał sie bardzo poniewaz ma troche inne funkcje, lepsze funkcje niz poprzednia wersja. Wielkie dzieki za pomoc.

• Reklama

Wróć do „Problemy”