Pomocy z naprawą komputera
-
Na sampierw chcialbym powiedziec ze jestem zielony wiec prosze krok po kroku wytlumaczyc. Po uruchomienia komputera wyskoczył mi taki błąd 'Nie można uruchomić systemu Windows, ponieważ nastepujacy plik nie zostal znaleziony lub jest uszkodzony: <katalog główny Windows>\system32\hal.dll/ Zainstaluj ponownie kopie tego pliku." Informuje ze nic nie usuwalem ani nie formatowalem żadnego dysku. Chcialbym dodac ze nie posiadam plyty od systemu windows XP który jest aktualnie zainstalowany, lecz posiadam plye z systemem win. 7.Najgorsze jest ze nie uruchamia mi sie ten ekran do instalacji systemu.
- seba86mu
raymanrr97 pisze:Chcialbym dodac ze nie posiadam plyty od systemu windows XP który jest aktualnie zainstalowany, lecz posiadam plye z systemem win. 7.Najgorsze jest ze nie uruchamia mi sie ten ekran do instalacji systemu.
Rozumiem, że chcesz zainstalować Windows 7 ?
W BIOS-ie ustaw bootowanie na napęd optyczny według poradnika:
=> http://www.hotfix.pl/ustawienie-kolejno ... o-a131.htm
-
nadal to samo
- XMan
<katalog główny Windows>\system32\hal.dll/
Trochę niedokładnie podane ale wystarczy.
Czy sprawdzałeś wcześniej na Windows XP czy plik hal.dll jest w tym katalogu/folderze ?
Jeżeli go nie ma lub jest uszkodzony to sprawdź usunięcie poprzedniego i wklejenie "zdrowego":
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama