Cześć mam problem ponieważ potrzebuje zainstalować grę:
World of Warcraft The burning crusade
Problem polega na tym, że aby to zrobić musiałbym usunąć grę:
World of Warcraft The Lich King
Lich king jest nowszym dodatkiem do gry World of Warcraft.
Wiem, że mogę przeinstalować windowsa i wtedy zainstalować grę od nowa jednak nie mam ochoty na ślęczenie 40 minut przed inst. windowsa, a potem jeszcze sterownikami.
Czy można jakoś rejestr wywalić windowsowy jeśli chodzi o tę grę? Po to aby w momencie włożenie płyty z grą pojawiło się: install wow ------ zamiast ------ Play wow
Będę mógł wtedy zainstalować WoW, a potem Burning crusade, a wotlk (lich king) pozostanie.
Mam nadzieje ze nie zagmatwałem zbytnio.
mam windowsa XP SP3
-- 16 wrz 2010, 14:29 --
Bump
Ponowna instalacja programu. Usuwanie rejestru w win XP.
-
- leon1956
Użyj tego programu ( Revo Uninstaller Pro )do odinstalowania gry . Program powinien usunąć wpisy w rejestrze i inne pozostałości po programie
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Nie zrozumiałeś mnie.
Ja nie chce usuwać tej gry. Chcę zainstalować ją 2gi raz na innej partycji.
Nie mogę ponieważ wyskakuje: Play zamiast Install.
Chcę mieć tę grę 2x na dwóch różnych partycjach. Lecz z innymi dodatkami aby móc się logować na 2 różne serwery gdzie obowiązują inne patche.
Gdybym odinstalował windowsa i zainstalował ponownie, wtedy mógłbym zainstalować tę grę 2gi raz i miałbym na 2 partycjach tę samą grę lecz z innymi dodatkami.
Jak to zrobić aby zamiast Play pojawiało się install bez uszkodzenia plików gry (aby normalnie działała).
Ja nie chce usuwać tej gry. Chcę zainstalować ją 2gi raz na innej partycji.
Nie mogę ponieważ wyskakuje: Play zamiast Install.
Chcę mieć tę grę 2x na dwóch różnych partycjach. Lecz z innymi dodatkami aby móc się logować na 2 różne serwery gdzie obowiązują inne patche.
Gdybym odinstalował windowsa i zainstalował ponownie, wtedy mógłbym zainstalować tę grę 2gi raz i miałbym na 2 partycjach tę samą grę lecz z innymi dodatkami.
Jak to zrobić aby zamiast Play pojawiało się install bez uszkodzenia plików gry (aby normalnie działała).
- stilio
Może zainteresuje Ciebie wirtualizacja aplikacji? Programów wiele np darmowy ALTIRIS Software Virtualization Solution.
Nie da się tak zwyczajnie usunąć rejestru i wstawić nowy. Przy instalacji takich programów najlepiej używać programów do tworzenia "zrzutu instalacji" czyli zapuszczasz program do monitorowania instalacji i instalujesz jakiś program, tworzony jest obraz tego co instalator nabroił w systemie wliczając klucze rejestru i lokalizacje systemowe, działa to podobnie do monitora rejestru gdzie rejestruje się wszelkie zmiany.
Nie da się tak zwyczajnie usunąć rejestru i wstawić nowy. Przy instalacji takich programów najlepiej używać programów do tworzenia "zrzutu instalacji" czyli zapuszczasz program do monitorowania instalacji i instalujesz jakiś program, tworzony jest obraz tego co instalator nabroił w systemie wliczając klucze rejestru i lokalizacje systemowe, działa to podobnie do monitora rejestru gdzie rejestruje się wszelkie zmiany.
-
Tylko, że ja już nie za bardzo mam co monitorować ponieważ nie mogę przeprowadzić procesu instalacji!
-- 19 wrz 2010, 01:11 --
Wystarczyło przeniesc folder z programem na inna partycje.
Temat do zamkniecia
-- 19 wrz 2010, 01:11 --
Wystarczyło przeniesc folder z programem na inna partycje.
Temat do zamkniecia

-
- Reklama