Ponowna instalacja programu. Usuwanie rejestru w win XP.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
fluber

Użytkownik

Post16 wrz 2010, 15:29

Cześć mam problem ponieważ potrzebuje zainstalować grę:
World of Warcraft The burning crusade

Problem polega na tym, że aby to zrobić musiałbym usunąć grę:
World of Warcraft The Lich King

Lich king jest nowszym dodatkiem do gry World of Warcraft.
Wiem, że mogę przeinstalować windowsa i wtedy zainstalować grę od nowa jednak nie mam ochoty na ślęczenie 40 minut przed inst. windowsa, a potem jeszcze sterownikami.

Czy można jakoś rejestr wywalić windowsowy jeśli chodzi o tę grę? Po to aby w momencie włożenie płyty z grą pojawiło się: install wow ------ zamiast ------ Play wow

Będę mógł wtedy zainstalować WoW, a potem Burning crusade, a wotlk (lich king) pozostanie.

Mam nadzieje ze nie zagmatwałem zbytnio.

mam windowsa XP SP3

-- 16 wrz 2010, 14:29 --

Bump

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post17 wrz 2010, 12:55

Użyj tego programu ( Revo Uninstaller Pro )do odinstalowania gry . Program powinien usunąć wpisy w rejestrze i inne pozostałości po programie
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

fluber

Użytkownik

Post17 wrz 2010, 13:50

Nie zrozumiałeś mnie.
Ja nie chce usuwać tej gry. Chcę zainstalować ją 2gi raz na innej partycji.
Nie mogę ponieważ wyskakuje: Play zamiast Install.

Chcę mieć tę grę 2x na dwóch różnych partycjach. Lecz z innymi dodatkami aby móc się logować na 2 różne serwery gdzie obowiązują inne patche.

Gdybym odinstalował windowsa i zainstalował ponownie, wtedy mógłbym zainstalować tę grę 2gi raz i miałbym na 2 partycjach tę samą grę lecz z innymi dodatkami.

Jak to zrobić aby zamiast Play pojawiało się install bez uszkodzenia plików gry (aby normalnie działała).

Awatar użytkownika
stilio

Użytkownik

Post17 wrz 2010, 17:48

Może zainteresuje Ciebie wirtualizacja aplikacji? Programów wiele np darmowy ALTIRIS Software Virtualization Solution.

Nie da się tak zwyczajnie usunąć rejestru i wstawić nowy. Przy instalacji takich programów najlepiej używać programów do tworzenia "zrzutu instalacji" czyli zapuszczasz program do monitorowania instalacji i instalujesz jakiś program, tworzony jest obraz tego co instalator nabroił w systemie wliczając klucze rejestru i lokalizacje systemowe, działa to podobnie do monitora rejestru gdzie rejestruje się wszelkie zmiany.

fluber

Użytkownik

Post19 wrz 2010, 02:11

Tylko, że ja już nie za bardzo mam co monitorować ponieważ nie mogę przeprowadzić procesu instalacji!

-- 19 wrz 2010, 01:11 --

Wystarczyło przeniesc folder z programem na inna partycje.

Temat do zamkniecia :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”