Witam!
i7-4690
GTX 760
MSI Z87 G45Gaming
12GB RAM
Win 8.1 Pro
Mój komputer od kilku dni pracuję bardzo wolno, wręcz okropnie. Nie posiadam żadnego antywirusa. Windows Defender wykrył trojana o nazwie Skeeyah, którego usunął. Od tego czasu pojawiły się następujące rzeczy:
-w przeglądarce Chrome komunikaty o nietypowym ruchu z mojego numeru IP
-programy sie crashuja (brak odpowiedzi)
-zawieszanie sie systemu Windows (menu, przechodzenie do okna windows uptade itd)
-nie moge uruchamiac wiekszosci programow ktore zainstalowalem (np. Malwarebytes ktorym chcialem zrobic test czy sa jakies wirusy itd) Kiedy proboje uruchomic aplikacje, kolko Windows zaczyna sie krecic po czym przestaje i nic sie nie uruchamia
-w Moj Komputer pojawia sie czesto komunikat "folder pusty" poprzez nie widze czasami dyskow
-Bardzo dlugie ladowanie sie UEFI oraz calego systemu Windows
-Nie moge wlaczyc teraz ochrony Windows Defender komunikat (Nie mozna uruchomic tej uslugi grupa osob nie jest w odpowiednim stanie...)
Zrezygnowany tym wszystkim chciałem wykonac formata, gdyz posiadam oryginalna plyte Windows 8.1 lecz przy tym tez wystepuje problem. Wybieram opcje w UEFI zeby bootowal z plyty po czym wyskakuje komunikat po dluzszym oczekiwaniu "reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key". W menedzerze zadan nie widze zadnych podejrzanych procesow. Błagam was o pomoc gdyż komputer jest mi potrzebny do pracy, a przy aktualnej sytuacji jest to po prostu bardzo uciążliwe.
Pozdrawiam!
Powazne problemy z komputerem!
- stukot
Powazne problemy z komputerem!
adamizo, uważam, że skoro istnieje ryzyko infekcji, to powinieneś podać logi z FRST. Zapoznaj się proszę z tym tematem: bezpieczenstwo/korzystanie-z-frst-t28530.html
Później logi FRST, Addition, Shortcut, oddzielnie, nie razem wrzuć na: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a na forum podaj linki do nich.
Później logi FRST, Addition, Shortcut, oddzielnie, nie razem wrzuć na: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a na forum podaj linki do nich.
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
-
- Reklama