Poważny problem z komputerem.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
kar08

Użytkownik

Post10 wrz 2013, 16:22

Witam, Z półtora miesiąca temu zakupiłem nowy komputer, a dwa dni temu monitor. Wszystko działało perfekcyjnie, wszystkie gry chodziły na full detalach, a sam komputer nie "ciął" się.. Otóż wczoraj musiałem odłączyć na dwie godziny kabel HDMI od monitora, aby sobie obejrzeć film w konfiguracji Laptop -> Telewizor 42 cale. Dzisiaj rano podłączyłem wspomniany kabel z powrotem do monitora i komputera. Po włączeniu PC'ta nie było ekranu, więc od razu go zgasiłem.
Poprawiałem jakoś kabel i ponawiałem próby z 3 razy. W końcu ekran załapał.. I tu tkwi kłopot..

Jeśli komuś się nie chce czytać powyższego, zapraszam tutaj.

Komputer zawiesił się kilka razy na ekranie ładowania. Po którymś razie włączył się (trwało to 30 minut) ale wszystko muliło. Nic nie dało się zrobić, każda czynność trwała 6-7 minut (np. Włączanie menedżera zadań, przeglądarki lub paska zadań). Po prostu nie da się na nim nic robić, nie mam pojęcia co mogło się stać. Dodam iż w trybie awaryjnym, w którym właśnie pracuję, działa normalnie..
Prosiłbym o pomoc i wskazówki, nie chcę od razu robić formata.. Próbowałem też przywrócić system z przed czterech dni gdzie działał świetnie, lecz to nie pomogło.

Specyfikacje komputera :

Kod: Zaznacz cały

SilentiumPC Fortis HE1225
MSI B85-G43 Intel B85 LGA1150 BOX
MSI GeForce GTX760 TF 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express
Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002)
Aerocool PGS Strike-X 600M 600W
Intel Core i5-4570 LGA1150 BOX
Goodram DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz CL11
SilentiumPC Brutus 410 Pure Black BT-410
Samsung SH-224BB
Windows 7 Home Edition z najnowszymi aktualizacjami

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post10 wrz 2013, 18:29

kar08 pisze:Jeśli komuś się nie chce czytać powyższego, zapraszam tutaj.

Gdzie zapraszasz? Spam? :clever:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post10 wrz 2013, 20:27

Przypomnij sobie, może przed odłączeniem kabla HDMI instalowałeś w systemie jakieś nowe oprogramowanie lub zmieniałeś sterowniki ?

• Reklama

Wróć do „Problemy”