Powolna praca komputera

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Powolna praca komputera

Post27 cze 2010, 13:09

jeśli go używasz to sam powinieneś wiedzieć czy jest dobry :P ja używałem diskeepera i jak dla mnie świetny program. niebo a ziemia w porównaniu np. z systemowym defragmentatorem

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Powolna praca komputera

Post28 cze 2010, 09:01

Start -> Panel sterowania -> System -> Zaawansowane -> Wydajność -> Ustawienia -> Efekty wizualne - zaznacz tylko
6 pozycji - Zastosuj - OK :

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

C:\Widok -> Lista następnie C:\Narzędzia -> Opcje folderów -> Widok -> Zastosuj do wszystkich folderów
- Zastosuj - OK :

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Później dostosowujesz odpowiednio do swoich potrzeb/uznania w Widok.

Optymalizacja Systemu Windows.
Odchudzanie systemu Microsoft Windows.
Lista usług (services), które można wyłączyć.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

onimusza666

Użytkownik

Powolna praca komputera

Post28 cze 2010, 19:51

Dzięki za sugestie-trochę sobie poustawiałem-no i chyba znalazłem przyczynę mulenia się PC :D wszystkiemu był winien program Virtual cd 10-po jego usunięciu,gdy klikam PPM na ikonę kosza czy mój komputer-nie muszę czekać w nieskończoność,i resetować komputera.Nie długo mam zamiar też przejść z XP na windows7 więc przyda się chyba kompleksowy format.Pozdrawiam.

• Reklama

Wróć do „Problemy”