Witam wszystkich serdecznie.
System się nie uruchamia, mignięcie bluescreena i restart, tak w nieskończoność.
Czy ktoś mógłby przeanalizować ten raport ? Nie znam się na tym kompletnie, z góry dzięki.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Probably caused by : usbprint.sys (BugCheck 44)
-
Ostatnio zmieniony 24 lis 2010, 10:39 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne, przeniosłem raport na zewnętrzny serwer.
Powód: poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne, przeniosłem raport na zewnętrzny serwer.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
analiza raportu
problemem jest najprawdopodobniej drukarka lub skaner podłączona do USB, przeisntaluj sterowniki
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
analiza raportu
jak skoro sie nie uruchamia ? podlaczylem dysk do innego kompa, ale w dalszym ciagu nie wiem jak mam przeinstalować strowniki w ten sposob. nie wiem ktore konkretnie odpowiedzialne sa za te urzadzenia - bo zrobilbym to recznie. zrobilem maly tescik i usunalem owy usbprint.sys w nadzieji iz da to jakis efekt, ale niestety. dodam jeszcze, ze komp sie nie uruchamia bez podpietych urzadzen.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
analiza raportu
A weż spróbuj tak wejdz w start następnie narzędzia administracyjne potem usługi, znajdz usługę bufor wydruku, wyłącz ją chwilowo i sprawdz co sie będzie działo
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- Andziorka
- Kontaktowanie:
Przeinstalowałeś sterowniki od chipsetu?
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
-
wszystko spoko tylko co da wylaczenie buforu na moim systemie ? dysk podlaczam, ale jako dodatkowy, jako glowny nie probowalem bo zalozylem od razu ze nie zadziala - skoro w innym kompie nie zadzialal - ale tak logicznie rozumujac moge sie mylic, w sumie inna plyta rzeczywiscie, inne gniazda, inna konfiguracja, a juz w ogole fakt, ze mowa o dysku z laptopa a podlaczam go do stacjonarnego. co o tym sadzicie? (jutro sprobuje)
nie przeinstalowywalem tych sterownikow no bo nawiazujac do powyzszych wywodow - dysk jest dodatkowy wiec co to da?
nie przeinstalowywalem tych sterownikow no bo nawiazujac do powyzszych wywodow - dysk jest dodatkowy wiec co to da?
- XMan
Sprawdzałeś uruchomienie komputera w trybie awaryjnym F8 ?
-
Była to pierwsza czynność, którą wykonałem. To samo. Blue screen pojawia się na ułamek sekundy dlatego postanowiłem wykopać i umiescić ten raport.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
W takim razie skombinuj klawiaturę PS2 (jak nie masz) i myszkę, wyłącz w biosie porty USB i spróbuj odpalić komputer.
-
To jest laptop więc nie ma z tym problemu. Porty wyłączone. Dalej nic
Wiadomo, że usunąć system i postawić nowy to nie problem. Ale nic z tego nie wyniknie bo prawdopodobnie system padnie znowu po jakimś czasie z tego samego powodu.

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
W przypadku XP można nadinstalować system poprzez opcję napraw, wtedy nic się nie traci.
-
Ustawiłem bootowanie na cd. Wrzuciłem płyte z xp, nastąpił rozruch, włączł się instalator ...i blue screen. Ale tym razem się nie wyłączył a więc spisałem kod błędu choć nie wiem czy to coś da:
0x0000007B (0xF8D2524, 0XC0000034, 0x00000000, 0x00000000)
0x0000007B (0xF8D2524, 0XC0000034, 0x00000000, 0x00000000)
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
No to jaja, w biosie załaduj ustawienia zoptymalizowane. Potem próba włączenia normalnego komputera, a jak nie idzie reinstalacja XP.
-
Witam spowrotem.
Sformatowałem partycje z systemem. Wrzucam w laptopa, uruchamia się instalator. Nagle bluescreen
No to usunąłem partycje, stworzyłem nowe. To samo. To chyba poważniejsza awaria.
Sformatowałem partycje z systemem. Wrzucam w laptopa, uruchamia się instalator. Nagle bluescreen

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Możliwe uszkodzenie dysku twardego. Podaj odczyt danych SMART dysku z programu z programu MHDD: Instrukcja czytania SMART programem MHDD
-
- Reklama