mogę się rozpisać po za trym wpisaując w google " google erro 500" to wyszło mi że takie przypadki występował już często
wpierw z googe drive potem z czymś jeszcze itd.
GOOGLE – KŁOPOTY Z DOSTĘPEM
19:26, 2013.04.17
3 zdjęcia
W dniu dzisiejszym zauważyliśmy kolejną awarię usług oferowanych przez firmę Google. O jednej z takich sytuacji pisaliśmy już w artykule „Google dysk – kłopotliwy Error 502″. Tym razem awarii uległ jednak nie tylko Google dysk, ale także usługa znana pod nazwą „Grupy dyskusyjne” oraz panel administracyjny dla kont płatnych.
Oczywiście, jako Wydawnictwo korzystające z rozwiązań tego przedsiębiorstwa, niezwłocznie poinformowaliśmy je o zaistniałej sytuacji. W przypadku, gdy ktoś niezwłocznie musi skorzystać z dobrodziejstw dysku Google lub możliwości oferowanych przez usługę „Grupy dyskusyjne”, taka sytuacja jest niemal dramatem. Ponadto warto wspomnieć, iż awaria panelu administracyjnego dla kont płatnych także wiąże się z poważnymi niedogodnościami dla osób, które takie konta posiadają. Z największymi problemami borykają się tutaj administratorzy niemający możliwości zgłoszenia zaistniałych problemów za pomocą systemu tzw. cpanel oraz nieposiadający adresu e-mail, na który można wysyłać informacje o niedogodnościach. W takiej sytuacji dana osoba pozostaje bezradna i musi „z założonymi rękami” czekać na dalszy rozwój wypadków.
Na szczęście wszelkie usterki zostały już przez firmę Google usunięte, a przed godziną 17 wszystko działało już bez zarzutu. Niemniej takie sytuacje nie powinny się nagminnie powtarzać, utrudniając tym samym pracę osobom, które z tego typu usług korzystają. W końcu każda działalność jest nastawiona na zyski, a różnego rodzaju awarie mogą narazić wiele przedsiębiorstw na straty, nawet jeśli zostają względnie szybko opanowane.
Wprawdzie Google oferuje swojego rodzaju rekompensaty za zbyt częste awarie, o czym także pisaliśmy już w poprzedniej publikacji, ale większość przedsiębiorców wolałaby raczej z tych rekompensat nie korzystać i unikać wszelkich trudności technicznych niż borykać się z awariami, tracąc przy tym wiele nerwów, w imię swojego rodzaju zadośćuczynienia. Człowiek jest w końcu spokojniejszy i bardziej zrelaksowany, gdy ma swobodny dostęp do danych zamieszczonych w wirtualnej przestrzeni, jaką oferuje m.in. właśnie Google dysk. Wiadomo natomiast, że stres zawsze odbija się na ludzkim zdrowiu.
Warto także uświadomić sobie, iż usługi Google nie należą do najtańszych i – jak do tej pory – są uważane za jedne z najlepszych. Częste awarie mogą jednak znacznie odbić się na wizerunku firmy. Nie da się bowiem ukryć, że jeśli chodzi o poziom świadczonych usług, Google ostatnio reprezentuje tendencję raczej spadkową.
link zewnętrzny:
Kod: Zaznacz cały
http://www.compu.pl/2013/04/17/google-klopoty-z-dostepem/
-- 04 lip 2014, 22:57 --i mi się przypomniało że raz w zeszłym roku coś mi nie działało w google XD