sprzet-komputerowy/druga-kosc-ramu-pomoze-t28396-15.html
^^ Rano napisałem post o pomoc, martwi mnie ta sprawa więc zapytam i tutaj.
Dlaczego po wyłączeniu komputera, wyjęciu zasilania z płyty głownej, odlaczenia kabli, wyjeciu starej grafiki oraz zasilacza, włozeniu nowego zasilacza + nowej grafiki. Podlaczam wszystko tak jak było wczesniej + adapter pomiedzy kablem od monitora, a karta graficzna - NO SIGNAL (komputer uruchamia się, wszystko świeci tak jak normalnie, nic nie pika), jedyny problem to no signal tańczący na ekranie.
Przeczytałem żeby przywrócić domyślny bios wyciągając baterię z płyty głównej, zrobiłem to, bez zmian, dalej no signal.
Zresetował się, zegarek również i jest informacja zeby wybrac F1 lub F2 (f1 = default ; f2 = manual w biosie).
Na nowej karcie cały czas tylko NO SIGNAL.
-- 07 lut 2014, 17:33 --
Odinstalować najpierw sterowniki od starej karty ? Tylko, że to nie pomoże na problem bo te sterowniki się nie aktywują podczas bootowania początkowego.
Czytałem gdzieś jeszcze o zworkach (nie wiem jakich) oraz "dodatkowym" zasilaniu, które podobno podpina się do niektórych kart ?
-- 07 lut 2014, 17:40 --
Na nowej karcie jest również naklejka, która informuje co to za karta, numer seryjny znajduje się ona bezpośrednio na karcie, nie na jej obudowie. Czy ją zerwać ?
Problem - NO SIGNAL monitor - nowa grafika
-
- XMan
Odinstalować najpierw sterowniki od starej karty ?
Jak ma wszystko działać jak nie odinstalowałeś starych sterowników i nie zainstalowałeś nowych
do obecnej karty ?
http://www.hotfix.pl/zmiana-karty-grafi ... e--a74.htm
-
Jak mam to zrobić kiedy nic nie widzę na monitorze ?
Po włożeniu nowej karty na monitorze wyświetla się NO SIGNAL.
Wg. mnie powinno to wyglądać tak:
Odinstalowywuje stare sterowniki.
Wyciagam stara karte.
Wkladam nowa karte.
Wlaczam komputer. (tutaj pojawia sie problem - no signal - monitor nie pokazuje nic)
Automatycznie instaluja sie standardowe sterowniki.
Instaluje nowe sterowniki (aktualne z plyty).
Po włożeniu nowej karty na monitorze wyświetla się NO SIGNAL.
Wg. mnie powinno to wyglądać tak:
Odinstalowywuje stare sterowniki.
Wyciagam stara karte.
Wkladam nowa karte.
Wlaczam komputer. (tutaj pojawia sie problem - no signal - monitor nie pokazuje nic)
Automatycznie instaluja sie standardowe sterowniki.
Instaluje nowe sterowniki (aktualne z plyty).
- XMan
A jak podczas uruchomienia komputera wciskasz klawisz F8 i wybierasz Tryb awaryjny
- Enter to nic nie działa ?
- Enter to nic nie działa ?
- leon1956
Podaj jaka to karta grafiki ? Być może wymaga dodatkowego zasilania . Karta grafiki nawet bez zainstalowanych sterowników powinna wyświetlać obraz . W niskiej rozdzielczości ale powinien być . Jak karta nie wymaga dodatkowego zasilania i jest 100 % sprawna to sprawdź kable ,przejściówkę (adapter) , może wyjmij kartę i jeszcze raz zamontuj .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
-
Wszystkie informacje sa w linku w pierwszym poście oraz w moim podpisie na temat komputera, nowego sprzętu.
Nie widzę nic na monitorze więc jak mam wejść w tryb awaryjny ?
Widzę tylko NO SIGNAL na monitorze na nowej karcie więc jak mam cokolwiek zrobić, skoro równie dobrze mogę wyłączyć monitor
Odinstalowałem sterownik starej karty, wypiąłem wszystkie kable, podłączyłem nową kartę, podpiąłem wszystko tak jak trzeba. NO SIGNAL. (+ wypięcie baterii przy kolejnej próbie)
Potem włożyłem starą kartę żeby przeczytać co napisaliście - informacja - NO SIGNAL (na starej karcie o dziwo) więc wypiąłem wszystko jeszcze raz i podpiąłem na nowo - ruszył na starej.
Na nowej nijak nie chce ruszyć. (tzn. zawsze to samo: no signal na monitorze - nic nie widać, nie wejdę nawet do biosu)
-- 07 lut 2014, 19:46 --
Monitor nie reaguje na nową kartę graficzną, brak sygnału. Wina leży po stronie adaptera lub czegoś mi nieznanego.
Adapter kupiłem nowy w sklepie ze sprzętem elektronicznym, nie wiem co może w nim nie działać, to zwykły "przedłużacz" do kabla z dwiema końcówkami.
Może płyta główna nie widzi karty ?
Komputer uruchamia się na wyłączonym monitorze, widzę jak lampki na klawiaturze reagują na start systemu, dysk pracuje, wszystko działa jak trzeba tylko nie ma sygnału na monitorze. Brak przesyłu obrazu.
-- 07 lut 2014, 19:48 --
Montowałem 10x, ładnie idealnie wchodzi, wydaje się tylko duża w porównaniu do starej. O nic nie zawadza.
System startuje bez sygnału na monitorze.
Nie widzę nic na monitorze więc jak mam wejść w tryb awaryjny ?
Widzę tylko NO SIGNAL na monitorze na nowej karcie więc jak mam cokolwiek zrobić, skoro równie dobrze mogę wyłączyć monitor

Odinstalowałem sterownik starej karty, wypiąłem wszystkie kable, podłączyłem nową kartę, podpiąłem wszystko tak jak trzeba. NO SIGNAL. (+ wypięcie baterii przy kolejnej próbie)
Potem włożyłem starą kartę żeby przeczytać co napisaliście - informacja - NO SIGNAL (na starej karcie o dziwo) więc wypiąłem wszystko jeszcze raz i podpiąłem na nowo - ruszył na starej.
Na nowej nijak nie chce ruszyć. (tzn. zawsze to samo: no signal na monitorze - nic nie widać, nie wejdę nawet do biosu)
-- 07 lut 2014, 19:46 --
Monitor nie reaguje na nową kartę graficzną, brak sygnału. Wina leży po stronie adaptera lub czegoś mi nieznanego.
Adapter kupiłem nowy w sklepie ze sprzętem elektronicznym, nie wiem co może w nim nie działać, to zwykły "przedłużacz" do kabla z dwiema końcówkami.
Może płyta główna nie widzi karty ?
Komputer uruchamia się na wyłączonym monitorze, widzę jak lampki na klawiaturze reagują na start systemu, dysk pracuje, wszystko działa jak trzeba tylko nie ma sygnału na monitorze. Brak przesyłu obrazu.
-- 07 lut 2014, 19:48 --
Montowałem 10x, ładnie idealnie wchodzi, wydaje się tylko duża w porównaniu do starej. O nic nie zawadza.
System startuje bez sygnału na monitorze.
- lewy
Witam, zobacz czy karta z tyłu nie ma takiego czarnego gnaizda jak tutaj
Kod: Zaznacz cały
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6GcDdXwUMzRZMYQrjambpx-a0xkuYukxp5PSQluwBgFzU3YHa
-
Nie ma.
Problemem był nowy ze sklepu adapter, który był lipny. Mam nowy adapter i działa.
Problemem był nowy ze sklepu adapter, który był lipny. Mam nowy adapter i działa.
-
- Reklama