Problem po odinstalowaniu Fresh Download.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post08 sty 2011, 21:18

Jakiś czas temu, na kompie z systemem XP miałam Fresh Download, ale go odinstalowałam, bo co jakiś czas wymagał wpisania danych rejestracyjnych- ten program wymaga darmowej rejestracji- a ja je zgubiłam. Zainstalowałam sobie inny program do ściągania plików i on nie zawsze je ściąga. Czasem, jak przy jego użyciu chcę pobrać jakiś plik, to pojawia się napis: Fresh Download could not take over the download. Click "Back" button to return to normal mode. A tego programu na pewno już nie mam w kompie. :/ Na samym początku w ogóle to pojawiało się za każdym razem, a teraz pojawia się to od czasu do czasu. Po usunięciu Fresh Download ponownie uruchomiłam komputer, posprzątałam też w rejestrze. Jak się pozbyć tego programu? On jest nawet kompatybilny z Qt Web Browser, mimo że zainstalowałam ją po tym, jak odinstalowałam Fresh Download. Czasem jak chcę coś ściągnąć, to muszę użyć k-meleona, a wolałabym do tego celu używać Firefoxa i mojego akceleratora pobierania plików. Jak się całkiem pozbyć Fresh Download? :mrgreen:
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post08 sty 2011, 21:22

stukot pisze:Jak chcę coś ściągnąć, to muszę użyć k-meleona, a wolałabym do tego celu używać Firefoxa i mojego akceleratora pobierania plików

a nie ma gdzieś pozostałości w firefoxie???
wpisz w pasek przeglądarki :
about:plugins

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post08 sty 2011, 21:33

Djkamil09061991, tak te wtyczki są. I wtyczki od innych programów, których już nie ma. Jak się ich pozbyć? :mrgreen:

Są wtyczki do Fresh Download, QuickTime Plug-in 7.2, Yahoo! activeX Plug-in Bridge, AOL Media Playback Plugin, RealJukebox NS Plugin jak się ich pozbyć? :mrgreen:

A jak się nie uda, to chcę się pozbyć wtyczek do Fresh Download.

Aha, Qt Web Browser nie powinna być kompatybilna z Fresh Download, bo ją zainstalowałam, jak się go pozbyłam. :sciana:
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post08 sty 2011, 21:33

stukot pisze:tak te wtyczki są. I wtyczki od innych programów, których już nie ma. Jak się ich pozbyć?

Nie mam FF ale z tego co pamiętam po kliknięciu na dany plugin powinna być mozliwość wyłączenia lub odinstalowania pluginu

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post08 sty 2011, 21:39

Djkamil09061991, ale te wtyczki nie są widoczne wśród zainstalowanych. Widać je tylko po wpisaniu: about:plugins w przeglądarce. Chyba spróbuję skasować je ręcznie.

Djkamil09061991, dziękuję za tak szybką pomoc, przynajmniej wiem, że mam w tym kompie sporo wtyczek, kompatybilnych z Firefox, pozostałych po programach, których już nie ma.
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post08 sty 2011, 21:41

Jeśli ci pomoże to pluginy znajdują się w katalogu C:Program Files\Mozilla\Firefox\plugins mozesz sprobować tam ich szukac :P

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post08 sty 2011, 22:21

Djkamil09061991, bardzo dziękuję za pomoc. Już wszystko jest okey. :D
Pozdrawiam, Joanna

• Reklama

Wróć do „Problemy”