Problem uruchomieniem Toshiba Satellite L750-1ME
-
Chcę zrobić formata podczas instalacji a później format dysku D lub na odwrót a hdd recovery jest na dysku D (chyba)
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Coś mi nie pasuje, partycji recovery zazwyczaj nie widać bo jest ukrywana. Pokaż zrzut ekranu okna głównego tej partycji D, aby było widać jakie tam pliki siedzą.
Też bym nie usuwał partycji recovery, zdarzają się przypadki, że potem nie idzie nic już zainstalować bez niej. Na pewno trzeba ją zgrać najpierw na płyty, tak dla bezpieczeństwa.
A co do formatowania, to po prostu, podczas instalacji systemu jest przecież okno formatowania, tam spokojnie można wszystko ładnie formatować i usuwać.
Też bym nie usuwał partycji recovery, zdarzają się przypadki, że potem nie idzie nic już zainstalować bez niej. Na pewno trzeba ją zgrać najpierw na płyty, tak dla bezpieczeństwa.
A co do formatowania, to po prostu, podczas instalacji systemu jest przecież okno formatowania, tam spokojnie można wszystko ładnie formatować i usuwać.
-
format C: to wiem, tylko chodzi mi o format D: zaraz zrobię zrzut D: spróbuje jeszcze na płytkę wypalić system przez recovery creation tak dla pewności
Zrzuty ekranu (Dysk D i Mój komputer)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zrzuty ekranu (Dysk D i Mój komputer)
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Pokaż jeszcze co jest w tym folderze HDDRecovery.
-
HDD Recovery Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 18 cze 2013, 18:54 --
w instrukcji pisze ze przywrocenie systemu przez hdd recovery spowoduje przywrucenie komputera do stanu fabr. czyli dysk D tez sie sformatuje chyba
-- 18 cze 2013, 18:54 --
w instrukcji pisze ze przywrocenie systemu przez hdd recovery spowoduje przywrucenie komputera do stanu fabr. czyli dysk D tez sie sformatuje chyba
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Faktycznie to jest recovery, tu jest nawet instrukcja
To recovery powinno z nią nadpisać tylko dysk C.
Kod: Zaznacz cały
http://www.sauron-it.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=100:recovery-of-toshiba-laptop&catid=56:windowssupport&Itemid=60
To recovery powinno z nią nadpisać tylko dysk C.
-
czyli gdy przywrócę system przez hdd recovery dysk C i D zostanie sformatowany i hdd recovery zostanie nadpisane na dysk D od nowa ?
- bajbus
Sformatujesz C i hdd recovery zostanie nadpisany na C a D zostanie nienaruszony
-
Witam. Nie mogę znowu uruchomić tego laptopa i nie mogę wejść do opcji odzyskiwania systemu gdzie wybiera się narzędzie, po wciśnięciu F8 przy rozruchu ładuje mi stronę z zaawansowanymi opcjami rozruchu i dalej jak coś wcisnę np napraw komputer to ładuje pliki i wyskakuje czarny ekran
z płytą z win 7 próbowałem i też nie idzie dodam że z płytą ubuntu system się uruchomił
dzięki
-- 21 sty 2015, 14:47 --
i znowu tym razem się naprawił sam (próbowałem użyć Visty ale odrzucało) no i postał laptop 1h i się uruchomił ale dalej nie wiem jak
z płytą z win 7 próbowałem i też nie idzie dodam że z płytą ubuntu system się uruchomił
dzięki
-- 21 sty 2015, 14:47 --
i znowu tym razem się naprawił sam (próbowałem użyć Visty ale odrzucało) no i postał laptop 1h i się uruchomił ale dalej nie wiem jak
-
- Reklama