Problem - xbox one filtrowanie NAT

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
fluber

Użytkownik

Post11 paź 2014, 14:14

Witam mam taki problem iż gdy chcę zagrać mecz online w fifie 15 wyskakuje mi taki komunikat: Utracono połączenie z przeciwnikiem. Problem może leżeć w translacji adresu sieciowego (NAT). Twoje ustawienie NAT to RESTRYKCYJNE. Jeśli problemy z połączeniem będą częste udaj się na stronę help.ea.com/pl i zapoznaj się z instrukcjami ustawienia NAT na OTWARTE

Mam radiówkę wiec nie wiem czy mogę zmieniac te ustawienia. na routerze domowym wylaczylem NAT
= SIP ALG. Nie zaowocowało to zmianami.

Xbox One - fifa 15.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post11 paź 2014, 17:34

Sprawdź najpierw przepustowość łącza:
http://www.hotfix.pl/zmniejszanie-pingu ... a-a153.htm

Klikamy dwukrotnie lewym przyciskiem myszy na zasadzie Ogranicz rezerwowalną przepustowość.

W oknie właściwości będą widoczne trzy opcje Nie skonfigurowano, Włączone oraz Wyłączone. Zaznaczamy opcje Włączone, po czym w polu >Limit przepustowości (%) wpisujemy wartość 0, podobnie jak na poniższym zrzucie. Po zmodyfikowaniu ustawień wybieramy Zastosuj i potwierdzamy OK.

W razie problemów wpisz/ustaw zamiast 0 na 10.
Domyślne to 20-ścia.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”