Więc mam taki problem... gdy daje na 30db i niżej to zaczyna strasznie buczeć, i nie mogę go w całości wykorzystać, nie da się zejść poniżej 30db
Jak to zrobić? Uziemienie itp jest co do podłączenia to mam podłączone w systemie 2.1 chodź sam amplituner jest na 7.1 ale w 2.1 wszystkie działają jednakowo na jednakowej głośności... co do głośników to mam 4 z przodu i 2 z tyłu.
Problem z amplitunerem
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
- lewy
Problem z amplitunerem
To ile z przodu i ile ustawisz na przód i tył to raczej nie ma znaczenia. Buczenie pojawia się przy złym podłączeniu kabli. Proponuję je wszystkie dobrze sprawdzić, w sensie dociśnięcia wtyczek i czy nie są uszkodzone. Wbrew pozorom bywa często, że uszkodzony kabel zaczyna działać przy wyższej mocy.
- Maciak Plock
- Kontaktowanie:
Problem z amplitunerem
No ale to by buczał jeden może 2 ale nie wszystkie
- seba86mu
Problem z amplitunerem
W takim wypadku, jaki podał lewy buczą wszystkie.
- lewy
Problem z amplitunerem
Być może z masą gdzieś jest problem. Zauważ, że często jest też tak, że buczenie w zwykłych głośnikach komputerowych jest wtedy gdy dasz głośniej i dotkniesz kabelka audio do głośników ręką. Po prostu robi się zwarcie od wody w łapkach.
Ja stawiam na kable, ewentualni problem z uziemieniem w gniazdku lub amplitunerze.
Ja stawiam na kable, ewentualni problem z uziemieniem w gniazdku lub amplitunerze.
-
- Reklama