Problem z backspace, przestaje działać

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
maciek166

Użytkownik

Post20 paź 2013, 12:28

Witam. Mam problem z klawiszem basckspace. Mianowicie przestaje on działac po kilku minutach od wlaczenia komputera. Dzieje sie tak od wczoraj. Nagle przestał działać. Myslałem, ze może kolawiatura uległa uszkodzeniu, ale dzisiaj rano po wlączeniu kompa sprawdziłem i działał, ale jak po kilku minutach przyszedłem to znowu nie działał. Wie ktoś czym to może być spowodowane i miał ktos kiedyś podobnie??? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

PROBLEM z BACKSPACE

Post20 paź 2013, 13:29

Dzieje sie tak od wczoraj

Sprawdzałeś przywracanie systemu z ostatnią datą kiedy było OK ?
Czyściłeś klawiaturę ?
To jest laptop (jaki) czy komputer stacjonarny ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
greh

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

PROBLEM z BACKSPACE

Post20 paź 2013, 14:44

Klawiatura nie została zalana? Wiem, że brzmi to niedorzecznie, ale ciecz nie musiała się rozlać akurat tak, żeby całość przestała działać.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.

maciek166

Użytkownik

PROBLEM z BACKSPACE

Post31 paź 2013, 00:17

Sory wielkie, że tak długo nie odpowiadałem, ale następnego dnia podłaczyłem pod inny komputer i także nie działał ten klawisz i zapomniałem o tym temacie, klawiatura nie została zalana a czyszczona tzn. rozkręcana też nigdy nie była. W sumie ma juz ponad 5 lat więc może po prostu to przypadek i miał prawo wysiąść po takim czasie jakis klawisz. W sumie wo0olałbym jej nie rozkręcać, gdyż jeszcze przez to inne klawisze przestaną działać a w sumie ściagne chyba program, który umożliwi mi zamiane backspace z innym klawiszem obok np. home i jeszcze troche poużywam jej, a tak poza tym to po mału myslę o wymianie na porządną klawiaturę mechaniczną.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

PROBLEM z BACKSPACE

Post31 paź 2013, 23:07

Raczej uszkodzenie mechaniczne. Można reinstalować klawiaturę poprzez menedżer urządzeń i zobaczyć czy coś to da ale raczej to będzie uszkodzenie. Jest jeszcze jednak opcja to dostanie się do środka i wyczyszczenie styków, czasami po prostu są zawilgocone i zatłuszczone.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

maciek166

Użytkownik

PROBLEM z BACKSPACE

Post04 lis 2013, 00:41

Szczerze powiem, że wole nie ryzykować rozbieraniem jej. A jak znałbys jakiś dobry , łatwy w obsludze program do zamiany klawiszy tzn. backspace przyporzadkowałbym pod home to był bym wdzięczny .

maciek166

Użytkownik

Post06 lis 2013, 00:39

Wielkie dzięki Xman, bardzo mi pomogłeś. :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”