Mam pewien problem od pewnego czasu z PC ,od jakiegoś czasu(jakieś 3 tyg)pojawiają mi się blu screeny o kodzie błędu 1A,A,1E,4E,zawsze co parę dni(2/3)a ostatnio codziennie,a co jest dość dziwne zawsze w określonym czasie(jakieś 5/10 min. po załadowaniu systemu)tylko za pierwszym razem po włączeniu,potem już nie(można siedzieć i cały dzień i już zero problemów)ostatnio potrafiło wywalić po kilka max.3,przeinstalowałem system i problem występuje nadal,sprawdzałem pamięci mam testem i nie wykryło żadnych błędów,zamieniłem pamięci miejscami i też nic to nie dało, gdzie może być problem i w czym?PC ma jakieś 3 miesiące niecałe ,dodam ze przez pierwszy miesiąc nie było problemów,jakby co wszystkie części mam na gwarancji i jak nie znajdę rozwiązania problemu to oddam na reklamację,czego jednak wolałbym uniknąć z powodu braku czasu łażenia po sklepach,myślę ze problem tkwi
w jakiś sterownikach /programach itp. może ktoś ogarnia troszku bardziej takie sprawy i coś podpowie co można jeszcze pokombinować...?dodam ze wcześniej uporałem się z tym problemem instalując nowsze sterowniki do karty graficznej i na miesiąc było wszytko ok.(teraz nie pomaga) a teraz s powrotem to samo,przekopałem na forum 50 podstron z podobnymi problemami ale nic konkretnego nie znalazłem bo albo nie ma odpowiedzi co dokładnie pomogło albo temat
zostawiony bez konkretnej odpowiedzi,liczę na waszą pomoc.
link do zrzutu ostatniego blu screena : (miałem ich więcej ale ostatnio poczyściłem ccleanerem i usunęło mi wszystkie...jak będą potrzebne to na pewno będą w najbliższych dniach)
Kod: Zaznacz cały
http://hostuje.net/file.php?id=9044f433c920232a981038b51a34c4b5
Dane PC:
-Płyta główna S1150 GIGABYTE GA-H81M-HD3 ddr3 1600 sata3 hdmi
-Procesor intel core i3-4130 3,40GHz s 1150
-pamieć ddram3 8GB/1600MHz kingston HyX (2 kosci po 4GB)
-Hdd 1TB wd caviar green 64mb
-Karta graficzna pci-e 2GB gf GT630 MSI ddr3/128bit DVI/HDMI
-Zasilacz pc atx 500w i-box
ps.Nie ukrywam ze już mnie to trochę irytuje ,za wszystkie rady i podpowiedzi dziękuje z góry.